Dragan Đilas, lider Stranke slobode i pravde, rekao je na konferenciji za novinare da na današnjoj sednici Skupštine grada ima mnogo strašnih stvari po budućnost Beograda, od rebalansa budžeta i ogromnog novca koji dodajemo na već ogroman iznos koji se daje za spalionicu u Vinči, zaduživanje za uništenje Kalenić pijace, jako loših podataka o funkcionisanju gradskih preduzeća... On je nadzorno telo za kontrolu medija nazvao prevarom i izneo kritike na račun evrparlamentaraca.

Predsednica beogradskog odbora SSP Mila Popović rekla je danas da se donosi odluka o Aneksu tri Ugovora o spalionici o Vinči, po kome će Vlada prebaciti Beogradu još oko osam miliona evra za spalionicu.

Dragan Đilas naveo je da je ugovor o spalionici u Vinči, koji je projektovan na 170 miliona evra i proizvodnju struje koja pripada Beogradu, pretvoren u ugovor koji stranim kompanijama svake godine, narednih 30 godina, isplaćuje oko 38 miliona evra, odnosno oko 1,2 milijarde.

„I struje pripada njima. Na kraju svega, još osam miliona pripada njima. Milijardu i dvesta nije dovoljno. Zaboga, tu će se dovoziti smeće iz Grocke i Bare. Ta deponija je na Opštini Grocka. Kako niste predvideli da smeće iz Grocke završi tamo gde je cela gradska deponija“, naveo je Đilas.

On je rekao da se ovim budžetom vidi da će Republika Srbija ove godine gradskoj kasi dati čak 6,7 milijardi ili oko 60 miliona evra vanrednih transfera.

„U vreme kad sam bio gradonačelnik transferi su bili nula. Sve škole pravili smo našim parama, a ne parama Republike. I sve saobraćajnice. Predvideli su deficit na početku godine oko 2,5 milijarde. Sad je 7,3 milijarde. Sve te dugove neko treba da vrati“, naveo je Đilas i dodao da se svako dete koje se rodi u Srbiji rađa sa 8.500 evra duga, a svako domaćinstvo u Srbiji duguje 20.000 evra.

„Zadužila ga je ova vlast, duplo više nego sve prethodne vlasti“, izjavio je Đilas.

On je „prevarom“ nazvao privremeno nadzorno telo za kontrolu medija.

„Vi pričate o ovoj prevari koju su pripremili zajedno SNS, SPS i gospoda koja su došla iz Evrope. O tome sam vrlo jasno govorio i rekao sram da vas bude. Sram da vas bude. I Tanji Fajon i Flekenštajnu i Bilčiku i Kukanu. Nama koji smo 30 godina za Evropu, koji verujemo u to, ste došli i dogovorili papir sa Vučićem i Dačićem i rekli to je to. Odustali su od svih evropskih vrednosti i pravila koji važe u vašoj zemlji. Mi ćemo sami ovo završiti“, rekao je lider SSP odgovarajući na pitanje novinara.

On je naveo da će najveće opozicione stranke doneti zajedničku odluku o tome da li će učestvovati na izborima ili će ih bojkotovati na način koji neće biti identičan kao prošli put.

„DS je u subotu imala Glavni odbor, SSP pre desetak dana, NS, PSG i PzP su organizacije koje sarađuju. Donećemo zajedničku odluku, ja verujem, jako brzo „, izjavio je Đilas.

BONUS VIDEO Dragan Đilas o pregovorima za fer izbore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar