Foto: N1

Revoltiran saopštenjem lokalnog odbora Stranke slobode i pravde, direktor Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Dragiša Simić, došao je tokom jednog popodneva na kućnu adresu predsednika Opštinskog odbora te partije Miloša Petrovića. Petrović za N1 prepričava da je direktor sa ulice vikao i dozivao ga da izađe. Nije zvonio niti se najavio, pa je opozicionar u svoje dvorište izašao sa upaljenom kamerom mobilnog telefona i veći deo tog susreta - snimio.

Saopštenje potkrepljeno fakturom na kojoj stoji da je direktor Vodovoda iz Aleksinca kupio o trošku firme slušni aparat, bilo je dovoljno da se autoru saopštenja – dođe na vrata.

„On je Nazdornom odboru, pozivajući se na Kolektivni ugovor, tražio solidarnu pomoć u iznosu od 125.000 dinara“, kaže Miloš Petrović za N1, predsednik Opštinskog odbora SSP u Aleksincu.

Opštinski Lider SSP-a tvrdi da su mesečni prihodi direktora JKP Vodovod iz Aleksinca veći od tog iznosa i da je skandaloznno to što je uopšte došao na ideju da zahteva takvu solidarnu pomoć od preduzeća koje vodi.

Direktor Vodovoda Dragiša Simić za N1 nije hteo da govori. U SMS-u navodi da je samo hteo da mu kaže da ne izmišlja afere, već da treba da napiše krivične prijave. Kaže da nam je ovim izjavu već dao, a prethodno je, preko telefona rekao da lidera SSP-a zna od malena i da su susedi, te da je njegov dolazak na kapiju opozicionara politički zloupotrebljen.

„Živi od moje kuće na distanci od dva kilometra. Tako da… Prve komšije nismo, niti se znamo“, istakao je Petrović.

Do kuće mu je došao, tvrdi, službenom škodom…

„Sa ulice se drao, zvao je. Bio je veoma ljutit. Kada sam izašao u dvorište, on je mene pozvao da izađem na ulicu, sa namerom da se verovatno obračuna sa mnom i tako dalje. Kada sam uključio kameru, taj stav je odjednom splasnuo, pa smo kao poznanici, komšije, prijatelji“, tvrdi Petrović.

Konkretne pretnje, kaže, nisu izrečene, ali dolazak funkcionera na njegov kućni prag, smatra, govori o spremnosti da se fotelje brane na sve načine.

BONUS VIDEO Kako se dijalog preselio u sudnicu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare