Pregled dana sa Goranom Dimitrijevićem
Pregled dana sa Goranom Dimitrijevićem Foto:Newsmax Adria

"Počeo je vikend u kome se sve dešava preko reda. Nismo se još oslobodili korone, a ponašamo se kao da jesmo. Slušamo priče da je sve bolje nego što je ikada bilo, a desetine hiljada ljudi nemaju struju, čak ni vodu za piće" kazao je na početku emisije "Pregled dana" novinar Goran Dimitrijević.

On se u nastavku nadovezao na slučaj Aleksandra Jovičića, funkcionera SNS i predsedniku beogradske opštine Palilula koji je 3. juna priveden zbog sumnji da je, sa još sedmoro okrivljenih, omogućavao nelegalne gradnje u toj opštini, a kojem je danas određen pritvor.

„Sitne ribe se hapse, a krupne su nedodorljive. Advokati koji treba nekoga da brane rečima, međusobno se obračunavaju pesnicama. Usvajaju se planovi o veštačkoj inteligenciji u obrazovnom sistemu, dok mnoge stvari na svakodnevnom nivou u školstvu vređaju i običnu ljudsku inteligenciju. Visoka politika je ljudima postala dosadna i zamorna, važne su samo praktične i konkretne stvari koje utiču na svakodnevni život. A uprvo to može biti i nečija politika. Lep je dan i svi volimo da smo u prirodi ukoliko to možemo, pa nije loše da se u opštoj jurnjavi za novcem bar na današnji Svetski dan životne sredine prisetimo koliko nam znače šume, čista voda i nezagađena zemlja.“

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare