Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Komentarišući izjave funkcionerki Stranke slobode i pravde, Katarine Jokić i Jelene Kostić, da vrši politički progon nad njima i da ih sprečava da prate sednice Skupštine grada, prvi čovek Jagodine Dragan Marković Palma za Nova.rs kaže da je reč o “najobičnijim lažima” i da su pomenute političarke širile paniku. Međutim, pored priče o konkretnom slučaju, Marković je našao razlog da pomene i Dragana Đilasa, predsednika SSP, kao i predstavnicu Evropskog parlamenta Tanju Fajon, za koju je rekao da lobira za opoziciju.

Pročitajte još...

Podsetimo, funkcionerke Stranke slobode i pravde iz Jagodine, Katarina Jokić i Jelena Kostić, prethodnog dana su privedene na informativni razgovor pod optužbom da su širile paniku putem društvenih mreža. U razgovoru za naš portal, one su istakle da je u pitanju politički progon koji nad njima vrši predsednik Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma. 

Govoreći o konkretnom slučaju, Marković je rekao da su funkcionerke SSP pokušale na silu da uđu na sednicu.

“Te gospođe misle da mogu na silu da uđu na sednicu Skupštine, a to ne može. Posebno ne ako ste vanparlamentarna stranka. One misle da mogu bez glasova da uđu u Skupštinu i da prisustvuju sednicama”, rekao je on, dodajući da nije tačno da su sednice zatvorene za javnost.

“Tamo su bili predstavnici četiri medija. Optužili su me da trošim njihove pare, a ja to ne radim. Ja hoću da se takmičim sa programom, a svako ko laže o meni i gradu će biti tužen. Neću da dozvolim da stvaraju paniku kao ovi antivakseri. One hoće da žive kao njihov šef od politike i da to sve plaćaju građani Srbije”, rekao je Palma, da bi zatim počeo priču o Draganu Đilasu.

“Ja ne kažem da je on ukrao pare, ali Đilas mora da kaže odakle mu toliki novac. Ja sam privrednik 40 godina, a od 2000. godine mi je promet opao za 90 odsto. Šta su oni, mnogo pametniji od nas”, upitao je Marković, dodajući da će tek da govori o predsedniku Stranke slobode i pravde.

Na naše pitanje u čemu vidi širenje panike u zahtevu, Palma je rekao će to tužilaštvo utvrditi. Međutim, ponovo je iskoristio priliku da pomene i osobe koje nemaju veze sa ovim slučajem, ovoga puta poslanicu Evropskog parlamenta – Tanju Fajon.

“Neću da dozvolim da lažu i šire paniku o našem gradu. Nek oni objasne šta su govorile i šta je njihov program. Ako sud kaže da nisu krive, onda nisu. Njihova ideja je da uđu u parlament bez glasova i da im Tanja Fajon, koja je mirotvorac opozicije i traži odlaganje dijaloga. Ona to radi zato što su ovi iz opozicije u svađi i ne mogu da se dogovore ko će da bude prvi, drugi ili treći. Fajon je, preko opozicije i lažnih informacija, izlobirala poslanike u EP da pošalju onaj izveštaj koji uopšte ne prikazuje realno stanje stvari. Ne postoji nikakav progon, već primenjivanje zakona. Ako smo se mi ogrešili o zakon, onda ćemo kao oni koji su tužili snositi sudske troškove”, poručuje Marković .

Podsetimo, funkcionerke SSP, Katarina Jokić i Jelena Kostić, ranije su za Nova.rs rekle da su one privedene na saslušanje zbog političkog progona koji nad njima vrši Dragan Marković Palma.

“Konačno se pojavio neko ko je stvarno pretnja Jedinstvenoj Srbiji i Srpskoj naprednoj stranci u Jagodini i onda su oni počeli silom da udaraju na nas. Ovo je nedvosmisleno politički progon. Tužilac će da dobije kontraprijavu za lažnu optužbu, a mi već od ponedeljka nastavljamo da radimo”, poručila je Jokić, dodajući da da iza privođenja stoji Dragan Marković Palma.

Njena koleginica, Jelena Kostić, iznela je identičan stav.

„Nas je prijavio gradski prvobranilac Vladan Petronijević, koji je nezvanično poslušnik Dragana Markovića Palme. Marković je dao nalog, a Petronijević je radio po njegovom diktatu”, poručila je ona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar