Dragan Đilas Foto: Ivan Dinić/Nova S

Komentarišući današnji incident u Pančevu, kad je nekoliko režimskih aktivista pokušalo da nasrne na potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić, predsednik SSP Dragan Đilas za Nova.rs kaže da je neofašizam najprecizniji opis onog što se dogodilo i da je medijska kampanja protiv opozicionih političara dovela do toga da im je ugrožena bezbednost.

Podsetimo, na konferenciji za novinare potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić, na kojoj je danas govorila o licima povezanim sa Veljkom Belivukom, došlo je do incidenta kada su okupljeni simpatizeri SNS nasrnuli na Tepić.

Konferencija, na kojoj je Tepić izjavila da su bakljade na krovovima zgrada u Pančevu, u znak podrške SNS, organizovali i sprovodili saradnici i članovi kriminalne grupe nedavnog uhapšenog Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, obeležena je velikim prisustvom protivnika njene politike.

Takođe, konferenciju je obeležio bizaran i nasilan incident, kad je jedan od okupljenih potpredsednicu SSP gađao živom kokoškom.

Pročitajte još...

Komentarišući scene iz Pačeva, lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas za naš portal ističe da su na pomenutoj konferenciji, umesto novinara, prisustvovali aktivisti vladajuće stranke, koji su tu došli kako bi izazvali incident.

“Zakažeš konferenciju za novinare na koju od medija smeju da dođu samo N1 i Nova. Umesto novinara dođu aktivisti vladajuće stranke, urlaju, ne daju ti da govoriš, unose ti se u lice, gađaju živom kokoškom!?  A policije nigde. I sve to uz kampanju u svim tablodima i na nacionalnom frekvencijama, kako si ti, a ne oni povezani sa ubicama i kriminalcima”, navodi Đilas, dodajući da poslanici SNS po ceo dan govore kako njegova stranka, Marinika Tepić i on stoje iza atentata na Vučića.

“Koja je prava reč da se opiše sve ovo? Kad je upotrebim, kažu mi da preterujem. Preterujem? Ovo što rade nije neofašizam? Nego je šta? Sutra će s verbalnih preći na fizičke napade. Sutra će neko od tih ljudi koji im veruju odlučiti da učini herojsko delo, spasi Srbiju tako što će pucati na nekog od nas koji smo ‘opljačkali Srbiju i radimo zajedno s kriminalcima koji seku ljude na komade’. I? Ništa. Borko Stefanović nije bio dovoljna opomena.  Mržnja je od tada podignuta višestruko”, rekao je Đilas, dodajući da za “sve ono što nam se dešava i što će se dešavati, nije kriv samo Aleksandar Vučić, nego i svi koji ga u ludilu koje kreira prate”.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare