Zoran Lutovac Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Demokratska stranka tvrdi da je došlo do prekrajanja izborne volje građana u opštini Novi Beograd.

„Prema podacima koje su sa biračkih mesta sinoć poslali kontrolori, na Novom Beogradu su opozicione liste „Biramo Novi Beograd“ i „Кreni-promeni“ imale oko 43.000 glasova. Sa druge strane, lista aktuelnog predsednika Republike je na lokalnim izborima na našoj opštini imala oko 41.000 glasova (cifre su okvirne jer nedostaju podaci sa tri biračka mesta)“, navode iz DS.

Кako Opštinska izborna komisija danas do 14 časova nije objavila preliminarne rezultate i nije odgovarajući dokument dostavila predstavniku naše liste u komisiji, jasno je da je u toku prekrajanje izborne volje Novobeograđana.

IMG-20240603-WA0024
IMG-20240603-WA0024

„Poređenjem rezultata koje su nam tokom noći dostavili kontrolori sa zvanično objavljenim zapisnicima, utvrdili smo da postoji razlika. Takođe, na nekim biračkim mestima je našim kontrolorima onemogućeno da prisustvuju brojanju, neki zapisnici su prepravljani u korist SNS, a postoje indicije da su nevažeći glasački listići i glasovi „fantomskih lista“ prebacivani vladajućoj koaliciji. Najbolji pokazatelj da se na Novom Beogradu tokom noći i dana odvijala besramna izborna krađa je i činjenica da se SNS nije oglašavao po pitanju Novog Beograda“, kažu demokrate i zaključuju:

„Imajući u vidu sve ovo, jasno je da se na Novom Beogradu mora ponovo prebrojati celokupan izborni materijal što je već rađeno 2020. godina ili se opštinski izbori moraju ponoviti“.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare