Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Nova.rs saznaje da u subotu zaseda Predsedništvo Demokratske stranke i da će, između ostalog, odlučivati i o sudbini Saše Paunovića zamenika predsednika DS - a Zorana Lutovca i predsednika opštine Paraćin.

Odluka da demokrate zasedaju u subotu, i da ne čekaju sednicu glavnog odbora, doneta je posle sastanka Lutovca i Paunovića pre nekoliko dana i sasvim je izvesno da će demokrate iz svojih redova isključiti prvog čoveka Paraćina, kaže dobro obavešteni izvor iz vrha DS – a.

Iako je prvobitna ideja bila da demokrate sačekaju sednicu glavnog odbora koja bi trebalo da se održi za petnaestak dana, odlučeno je da Predsedništvo stranke na neki način preduhitri Paunovića i donese odluku o njegovom daljem učešću u svojim redovima.

Kako navode izvori Nova.rs, vrh DS – a je čvrst u odluci bojkota i neće više dozvoljavati disonantne tonove svojih članova kako u izjavama za medije tako i na društvenim mrežama.

Prema saznanjima Nova.rs, članica ove stranke Nataša Vučković ranije je dogovorila sa organizacijom Srbija 21, koja je najavila izlazak na izbore, da se sa svojom koleginicom iz demokratskih redova Gordanom Čomić pojavi na njihovoj listi za nastupajuće izbore, ali je ipak od te ideje odustala rešena da „istera stvari na čistac“ u DS – u.

Vučković je nedavno izjavila da će DS još jednom razmotriti odluku o bojkotu izbora, ali izvori iz DS – a tvrde da se bojkot ne dovodi u pitanje i napominju da su u septembru prošle godine na sednici glavnog odbora većinom i izglasali da neće učestvovati na predstojećim parlamentarnim izborima.

Podsećamo da je 14. septembra 2019. godine odluku o bojkotu doneo GO Ujedinjene DS, a da se „pravo ujedinjenje“ Demokratske stranke, Socijaldemokratske unije i Zajedno za Srbiju još uvek nije desilo.

Tada je Ujedinjena DS u saopštenju navela da bojkot izbora „nije cilj“ politike stranke, ali i da ta odluka „ne znači odustajanje od borbe za demokratsku transformaciju države i za slobodne i poštene izbore“.

U međuvremenu, odluku da izađe na lokalne izbore doneo je Nebojša Zelenović, a pitanje dana je kada će identičnu odluku saopštiti i Saša Paunović.