Demokratska stranka polaze vence na grob Zorana Djindjica
Demokratska stranka polaže vence na grob Zorana Đinđića Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Delegacija Demokratske stranke (DS) položila je danas na beogradskom Novom groblju venac i cveće na grob nekadašnjeg premijera Srbije i predsednika te stranke Zorana Đinđića, ubijenog na današnji dan 2003. godine.

„Danas obeležavamo godišnjicu ubistva prvog demokratski izabranog premijera Srbije i predsednika Demokratske stranke Zorana Đinđića i šaljemo snažnu poruku građanima da nismo i nećemo odustati od borbe za dostojanstven život u Srbiji“, saopšteno je iz DS.

Ocenili su da se društvo nalazi u „sveopštoj krizi“, da je iscrpljeno lošim upravljanjem pandemijom, uzdrmanom krizom privrede u kojoj „cene rastu, a plate ostaju iste“.

„Kao direktna posledica krize društva koja je još dublja nego što se na prvi pogled čini, iza nas je godina u kojoj je režim Aleksandra Vučića pokušao da ‘na mala vrata’ izvede na slobodu ubicu premijera Zorana Đinđića. U tome još uvek nisu uspeli, ali nemamo ni trunku sumnje da će nastaviti sa svojim naporima, što našu posvećenost da održimo sećanje na Zorana Đinđića i da do smene vlasti dođe što pre čini još važnijom“, navodi se u saopštenju.

Demokratska stranka polaze vence na grob Zorana Djindjica Demokratska stranka polaze vence na grob Zorana Djindjica
Demokratska stranka polaze vence na grob Zorana Djindjica Demokratska stranka polaze vence na grob Zorana Djindjica
Demokratska stranka polaze vence na grob Zorana Djindjica Demokratska stranka polaze vence na grob Zorana Djindjica

Istakli su da Demokratska stranka „predstavlja branu jednoumlju još od svog osnivanja“, a danas žele da mladima daju razlog da ostanu u Srbiji.

„Da osete nadu i motivaciju koju su mladi 2000. osećali, da ih ništa i niko ne može zaustaviti, da su oni ti koji odlučuju. Da ih podržimo svojim iskustvom, znanjem i mudrošću koje nam je Zoran Đinđić kao svojim naslednicima ostavio u amanet“, piše u saopštenju.

Naveli su da Srbiju zajedničkim snagama žele da učine dobrim mestom za život „u kom se može normalno živeti od plate, gde institucije rade svoj posao i gde su kriminalci u zatvorima“.

„Smenili smo Miloševićev režim, smenićemo i Vučićev. Mi to možemo, mi to hoćemo i mi ćemo to i uraditi zajedno sa građanima Srbije. Prvi korak ka slobodi napravićemo 3. aprila“, naglasili su iz DS.

Zoran Đinđić ubijen je 12. marta 2003. godine u dvorištu zgrade Vlade Srbije, a za njegovo ubistvo na 40 godina zatvora osudjen je oficir Jedinice za specijalne operacije (JSO) Resora državne bezbednosti Zvezdan Jovanović, dok je na istu kaznu za organizovanje ubistva osudjen i komandant JSO Milorad Ulemek.

BONUS VIDEO: Misterija Kenedijevog ubistva: Koja je sličnost sa Đinđićem?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar