Atentat na Zorana Đinđića Foto:EPA PHOTO SASA STANKOVIC

Sudija Nata Mesarović, presedavajuća većem Specijalnog suda koje je osudilo atentatore premijera Zorana Đinđića, izjavila je da nije sporno da je bilo propusta u njegovom obezbeđenju "i to krupnih, u svim segmentima", navodeći da "ne misli samo na njegove lične pratioce".

„Činjenica je da nije postojala ozbiljna razmena informacija, saznanja i mnogo čega drugog. Kako objasniti da se premijeru u toku dva meseca pravi šest sačekuša, a da jedni druge o tome ne obaveštavaju i da službe ne preduzimaju ništa…“, rekla je Mesarović.

Prema njenim rečima, nadležni ministar je odgovorio da „nisu imali poverenja u veliki krug ljudi, ali zaključak je da je u tim službama bilo pravih i lojalnih profesionalaca“.

„Iznenađena sam odgovorima nadležnih da premijer u tom periodu, a posebno posle pokušaja atentata kod ‘Limesa’, nije tražio pojačanje obezbeđenja i proveru bezbednosne situacije“, rekla je Mesarović za list Kurir.

Kako je dodala, „pitanje je šta je bio posao nadležnih, jer to nije bio posao štićene ličnosti“.

Atentat na Zorana Đinđića Foto:EPA PHOTO SASA STANKOVIC

„Takođe, svedoci su potvrdili da su ministar unutrašnjih poslova (Dušan Mihajlović) i šef poslaničke grupe DOS (Čedomir Jovanović) imali bolje obezbeđenje. Ovu poslednju izjavu neću komentarisati“, rekla je Mesarović.

Bonus video – Zašto država ćuti na peticiju za pomilovanje osuđenog ubice premijera Zorana Đinđića 

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar