Foto: Marko Djokovic/BEOGRADSKA FILHARMONIJA/Promo

Koncert Beogradske filharmonije, zakazan za petak, 11. marta s početkom od 20 časova na Kolarcu, biće posvećen uspomeni na tragično preminulog premijera Zorana Đinđića.

Za već tradicionalni koncert sećanja na Zorana Đinđića Beogradska filharmonija, s dirigentom Marijom Venzagom i virtuozom na trubi Simonom Hefeleom, pripremila je neobičan repertoar, saopšteno je iz ove institucije.

Zamišljen kao spoj savremenog i tradicionalnog kroz prizmu duhovnosti koncert će biti prožet delima, kakva su Vagnerov i Šumanov „Faust“ ili Bahove duhovne kompozicije.

Pred publikom će biti izveden i Jostov koncert za trubu u spomen Četa Bejkera, što će biti i domaća premijera ove kompozicije. 

Mario Venzago Foto:Alberto Venzago

Po dirigentskom palicom Marija Venzagoa, glavnog dirigenta i umetničkog direktora Bernskog simfonijskog orkestra, koji je vodio orkestre iz Indijanapolisa, Geteborga, San Sebastijana, Bazela, Graca, trubač Simon Hefele prvi put će svirati sa orkestrom Beogradske filharmonije i izvesti Jostovu „Pijetu“. 

Simon Höfele Foto:Marco Borggreve

Pored Vagnerovog i Šumanovog „Fausta“ i domaće premijere Jostove kompozicije, Beogradska filharmonija će izvesti i Honegerovu „Liturgijsku simfoniju“, kao i čuvenu transkripciju Bahove Tokate i fugu u de-molu, Stokovskog…

Bonus video: Nemanja Radulović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar