Foto: EPA-EFE/FELIPE TRUEBA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u 14 časova imaće sastanak sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, koji će se održati putem video linka.

Podsetimo, ovaj sastanak je trebao da se održi 16. marta, ali je odložen zbog telefonskog samita lidera EU koji se održava usled pandemije koronavirusa.

Vučić je ranije izjavio da će glavne teme razgovora biti nastavak dijaloga s Prištinom i, naročito, novonastala situacija posle izbijanja epidemije koronavirusa.

Takođe, tema razgovora će biti i situacija u regionu, evropske integracije, bilateralni odnosi..

Brnabić: EU ponudila pomoć, ali u ovom trenutku ne može da je pruži

Premijerka Ana Brnabić izjavila je u Beogradu da je Evropska unija ponudila pomoć Srbiji u borbi protiv koronavirusa, ali da u ovom trenutku ne može da je pruži.

Brnabić je rekla da je na video konferenciji lidera sa Zapadnog Balkana, austrijskog kancelara Sebastijana Kurca i evropskog komesara za proširenje Olivera Varhejia, EU ponudila Srbiji da joj pošalje spisak svega što je neophodno.

„Rekli su nam da dostavimo potrebe i da će nam pružiti podršku kad budu mogli, a trenutno nemaju te stvari ni za sebe“, kazala je Brnabić na konferenciji za novinare s predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Ona je ocenila da je sastanak „bio nadrealan“, jer su učestvovali i predstavnici nekih zemalja iz regiona kojima borba protiv koronavirusa nije glavna tema.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram