Dačić: Važan objektivan pristup posrednika EP

Politika 02. mar. 202110:51
Podeli:
Ivica Dačić Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ponovio je danas poziv svim strankama i poslaničkim grupama koje žele da učestvuju u međustranačkom dijalogu da se jave parlamentu i dodao da je u tim razgovorima važno da postoji objektivan pristup evroposlanika.

„Taj dijalog se vodi pod pokroviteljstvom Skupštine, a potpomognut od strane Evropskog parlamenta i zato je veoma važno da tu postoji objektivan pristup i da bilo koji predstavnik ili posrednik EP ne iskazuje svoju političku naklonost bilo kojoj političkoj opciji, kao što je bio slučaj u prethodnom periodu“, rekao je Dačić.

On je istakao da je razgovor sa Dejvidom Mekalisterom bio prva aktivnost u drugoj fazi dijaloga, navodeći da je sada u toku pripremna faza, te da će svi poslanici biti obavešteni kada dijalog zvanično počinje sa strankama.

Dačić je tako odgovorio na pitanje šefa poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Ðorđa Milićevića o njegovom sastanku sa predsednikom Spoljnopolitičkig komiteta Dejvidom Mekalisterom i postignutim dogovorom o međustranačkom dijalogu.

Poslanici su završili deo sednice na kojoj postavljaju pitanja, a prva sednica prolećnog zasedanja počela je intoniranjem himne.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar