Foto: TANJUG / OGNJEN STEVANOVIC / an

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas na pomenu velikanu srpskog glumišta Velimiru Bati Živojinoviću da je podržao inicijativu pojedinih javnih ličnosti da se u Koraćici podigne Spomen-dom legendarnom glumcu.

„Pre nekoliko meseci je potekla inicijativa od pojedinih kulturnih poslenika, Raleta Zelenovića, Neleta Karajlića, da se u Koraćici napravi Spomen-dom za Batu Živojinovića. To je dobra ideja koju sam podržao i preneću je Skupštini grada. Tako bi se i Koraćica, a i čitav Beograd, odužili Bati Živojinoviću za ono što je uradio za našu zemlju i njenu kulturu“, istakao je Dačić za Tanjug, u beogradskoj Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, gde je održan pomen na četvrtu godišnjicu smrti Bate Živojinovića.

Dačić je dodao da se radi o čoveku sa kojim je bio lični prijatelj, i sa kojim je delio iste vrednosti, jer je Živojinović bio član Socijalističke partije Srbije.

„Pre neki dan sam dobio pitanje jednog novinara povodom godišnjice smrti Velimira Bate Živojinovića i nikome nije palo na pamet da su prošle četiri godine. To opet samo po sebi potvrđuje koliko je Bata aktuelan i kolika je njegova veličina“, naveo je lider SPS-a.

Kako je kazao, ljudi su sada, u ovom periodu kada smo svi bili više u kući, mogli ponovo da se podsete legendarnih Batinih filmskih uloga, u kojima je ostavio nemerljiv i neizbrisiv trag.

Pomenu su, pored unuke Velimira Bate Živojinovića, Dine, prisustvovali visoki funkcioneri SPS-a, ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, kao i predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar