Foto: Screenshot/Tv Pink

Ivica Dačić ocenio je večeras da je povlačenje reciprociteta i odluke o proterivanju crnogorskog amabasadora iz Srbije pametan potez.

„Time je pružena ruka prijateljstva Crnoj Gori. Mi pokazujemo time da imamo dobru volju, bez obzira na to što su oni uradili“, rekao je Dačić i dodao „da je proterivanjem srpskog ambasadora iz Crne Gore režim Mila Đukanovića stavio poslednji pečat na svoju politiku“.

„Da vidimo imaju li još nešto na šta će da se žale“, rekao je Dačić.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras sa Anom Brnabić i ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu, a sastanak je zakazan zbog tenzije između Podgorice i Beograda nastale proterivanjem ambasadora Srbije Vladimira Božovića iz Crne Gore i merom reciprociteta Beograda. Sastanak državnog vrha usledio je dan nakon što je Crna Gora ambsadora Božovića proglasila personom non grata i od njega zatražila da napusti tu zemlju, zbog, kako je obrazloženo, kontinuiranog mešanja u unutrašnja pitanja Crne Gore.

Potom je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije postupilo na recipročan način, pa je ambasador Crne Gore u Beogradu Tarzan Milošević takođe proglašen personom non grata.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras, nakon hitnog sastanka državnog vrha, da će država povući odluku o proterivanju ambasadora Crne Gore Tarzana Miloševića iz Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar