Ivica Dačić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je najava ministra spoljnih poslova BiH Elmedina Konakovića da će tražiti suspenziju Sporazuma o policijskoj saradnji BiH i Srbije "najbolji primer besmisla i mržnje kojom se rukovode bošnjački političari u BiH".

„Najava bosansko-hercegovačkog ministra spoljnih poslova Elmedina Konakovića da će tražiti suspenziju Sporazuma o policijskoj saradnji BiH i Srbije najbolji je primer besmisla i mržnje kojom se rukovode bošnjački političari u BiH. Osnova svih integracionih procesa u Evropi jeste dobra policijska saradnja. Uostalom, taj sporazum potpisan je 2010. godine, i potpisali smo ga Sadik Ahmetović i ja, uz opšte pozitivne ocene tog sporazuma i u BiH i u Srbiji, kao i u EU“, naveo je Dačić u pisanoj izjavi.

„Takvi sporazumi postoje između svih država u regionu. Ali, umesto saradnje, bošnjačkim političarima je važnija mržnja prema predsedniku Vučiću i svemu što dolazi iz Srbije“, dodao je on.

„To je jedini slučaj u Evropi da neko traži suspenziju sporazuma o policijskoj saradnji, što najbolje govori o njihovoj politici“, rekao je još Dačić.

***

BONUS VIDEO – Konaković: Moskva je previše prisutna u BiH, Dodik je pod ruskom kontrolom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare