Ivica Dačić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da još nema informaciju od evropskih posrednika o tome kada bi Međupartijski dijalog u Srbiji mogao biti nastavljen.

Dačić, koji večeras u Briselu razgovara s Vladimirom Bilčikom, Tanjom Fajon, Eduardom Kukanom i Knutom Flekenštajnom, za Tanjug kaže da pre 1. jula ne očekuje da će dobiti moguće termine za posetu evropskih parlamentarca i nastavak Međuparijskohg dijaloga u Srbiji.

”Dijalog u Srbiji sa strankama kojima to nije osnovni uslov da ucestvuju na izborima, već se odvija uspešno i žao mi je što se kasni sa druge strane, a teme su nam iste. Tek ćemo videti šta je njiihov predlog oko posete Srbiji”, poručio je Dačić.

Predsednik Skupštine Srbije sutra se sastaje i s predsedavajućim Spoljnopolitičkog odbora EP Dejvidom Mekalisterom, koji je i inicijator posredovanja EP u Međupartjskiom dijalogu u Srbiji.

Dačić je tokom današnjeg učešća na Samitu predsednika parlamenata sa Zapadnog Balkana u Briselu, pozvao predsednika EP Davida Sasolija da sledeći sastanak ovog formata organizuje u Beogradu, ali i da dođe u posetu Srbiji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare