Ivica Dačić, Dragan Đilas Foto: OMK MUP Rrepub/ATA, Milos Tesic/ATAImages

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da od kada postoji SPS govori se da samo što nije propala, a da oni 16. i 17. jula obeležavaju 34 godine postojanja.

„Kad je reč o privesku, pričali su da sam privezak Demokratske stranke, evo, non-stop sam bio privezak, od kad postojimo govore, samo što nismo propali, 34 godine obeležava stranka, 16. i 17. jula je 34 godine“, rekao je Dačić za televiziju Pink.

PROČITAJTE JOŠ...

Kako je dodao, ako predsednik Strake slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pominje „kofer“ govoreći o njemu (Dačiću), „šta je onda kod njega (Đilasa) u pitanju“.

„On priča o Miši Banani, a iz njegove najbliže rodbine su bili saradnici Darka Šarića, koji su hapšeni. Ne njega, nego njegove žene“, rekao je Dačić.

Dačić je istakao da osuđuje pretnje i da je i za opoziciju bolje da osudi napade na porodicu političara i da smatra da ni Đilasova deca ne smeju da budu napadana.

„Je ‘l u redu da ja kažem – e sve ću sad ja vas da nabijem u šaht. Evo može mi se, ja sam ministar policije. Je l’ to u redu da tako kažem, da ću da vas prskam uranijumom“, rekao je Dačić.

On je dodao da Đilasu želi da još dugo ostane lider opozicije, jer „dok ova vlast ima takvu opoziciju, ne mora da brine za svoju budućnost“.

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas odgovorio je juče lideru Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivici Dačiću koji je mu prethodno poručio da on nema šta da priča o rejtingu socijalista i da se sve raspalo što je Đilas vodio.

Lider SSP rekao je da rejting SPS ne postoji i da se ova stranka pretvorila u privezak Aleksandra Vučića, a da se za vreme vlasti SNS raspalo sve, uključujući i državu koja ne postoji.

„Zbog istine smo reagovali na izjavu tužilaštva da se formira predmet zbog izjave Srđana Škora u kojoj navodno poziva na ubistvo sina Aleksandra Vučića jer to g. Škoro nije rekao. Da jeste, prvi bi reagovali i osudili, kao što smo kao jedina opoziciona stranka reagovali na pretnje da će predstavnici režima plivati Savom i Dunavom i da će ih juriti po ulicama. To se neće desiti, ali garantujem da će svi koji su se ogrešili o zakone, svi koji su pljačkali ovu zemlju, svi koji su širili mržnju i crtali metu na grudima ljudi, svi koji su zloupotrebili svoje funkcije okrećući glavu ili postupujaći po nalogu režima umesto po nalogu istine, za to sigurno odgovarati. Vi kao saučesnik, neki drugi kao vođe i inspiratori“, zaključio je Đilas.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare