Milan-Antonijević,, Ana Brnabič Foto: Ivan Dinić/Nova.rs, TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC, Filip Krainčanić/Nova.rs

“Ne razgovaram u ovom trenutku o ulasku u novu vladu”, rekao je u "Utisku nedelje" pravnik Milan Antonijević, međutim, način na koji je govorio o poslednjim potezima vlasti, govori sasvim suprotno. Do te mere drugačije da se njegove izjave mogu protumačiti kao otvorena podrška vlasti i samopromocija za ministarsko mesto.

O mogućnsti da Milan Antonijević bude deo novog tima Ane Brnabić, priča se nedeljama unazad, a kako se spekuliše, mogao bi da sedne u fotelju ministarke Jadranke Joksimović i preuzme resor evropskih integracija.

nova s

Komentarišući ove navode, Antonijević je rekao:

“Zanimljivo mi je da se samo mediji bave tom temom. Ne razgovaram u ovom trenutku o tome. U nekim medijima se pojavila ta informacija, a da me čak nisu ni zvali da me to pitaju“, rekao je Antonijević u „Utisku nedelje“.

Na pitanje da li bi takvu ponudu prihvatio, Atonijević je rekao:

„Ne znam, videćemo“.

Međutim, način na koji je govorio o poslednjim potezima vlasti zvučao je kao Antonijevićeva otvorena kandidatura za mesto u Nemanjinoj 11.

Tako je, između ostalog, branio odluku o zabrani održavanja Evroprajda, a pohvalio je i poslednji sporazum s Prištinom.

Govoreći o Evroprajdu, Antonijević je rekao da ima razumevanja za poruke iz Evrope u vezi s održavanjem Parade ponosa u Beogradu, ali je skrenuo pažnju da treba sagledati sve mogućnosti za zaštitu svakog pojedinca i sprečavanje incidenata koji bi možda mogli biti zloupotrebljeni za neke interese protiv Srbije.

Poruku premijerke Ane Brnabić da je to što država poziva pripadnike LGBT populacije da ne šetaju više molba nego zabrana, Antonijević je ocenio kao dobru.

„Stav naše države i Ustavnog suda jeste da zabrana nije dobro rešenje, da se treba baviti ekstremističkim grupama koje su iznosile pretnje ili se možda čak pripremale za napade, a da su slobode, naročito sloboda okupljanja nešto što mora da se garantuje u Srbiji“, rekao je Antonijević za Tanjug.

Komentarišući dogovor Beograda i Prištine o ličnim kartama, Antonijević je rekao da je kompromis koji je Srbija učinila prilično veliki ustupak i da je na taj način onemogućila Prištinu da instrumentalizuje pitanje ličnih karata.

„Dobro je što Beograd ni u jednom trenutku nije odustajao od pregovaranja. Naprotiv, očigledno je imao i sluha i spremnosti da odgovori na pitanja koja su postavljali iz Brisela i SAD i na taj način sigurno je izbegnuta neka veća opasnost koja je pretila prvog septembra“.

Ana Brnabić Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Osvrnuo se i na izbor Ane Brnabić kao mandatara za sastav nove vlade, navodeći da je njoj pre svega potreban stručan tim za sve oblasti koje postoje ne samo na evropskoj agendi, već i na unutrašnjoj, političkoj agendi, a tiču se finansija, ekonomije, pravosuđa i drugih pitanja.

Kad se uzme u obzir da je Antonijević do pre samo nekoliko nedelja bio jedan od najžešćih kritičara pojedinih poteza vlasti, promena je velika.

Marketinški stručnjak Igor Avžner za Nova.rs kaže da ljudi radi kandidature na neko mesto koje se finansira iz budžeta i na kojem će biti “sigurni” nekoliko godina u potpunosti promene retoriku.

Igor Avžner Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

“To je bio slučaj i sa Gordanom Čomić i sa mnogim drugima koji su od velikih kritičara vlasti, preko noći promenili retoriku. Ne znam da li Antonijević cilja na ministarsko ili neko drugo mesto, ali je činjenica da je retorika promenjena i to upravo u ovom trenutku kada je u toku podela karata. Sve su indicije da je to tako, da je reč o kandidaturi za neku poziciju, ali ne mogu da tvrdim da jeste dok ne vidim krajnji rezultat”, kaže Avžner.

BONUS VIDEO: Milan Antonijević se totalno zbunio kada mu je postavljeno pitanje o ulasku u vladu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare