Foto:Nova.rs

Pravnik i aktivista za ljudska prava Milan Antonijević našalio se na Tviteru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i njegovim gotovo neprestanim i svakodnevnim obraćanjima putem televizija koje koriste nacionalnu frekvenciju.

PROČITAJTE JOŠ

Antonijević je fotografisao četiri televizora na kojima su bila upaljena četiri različita programa – Prva, RTS, Pink i kablovska Kurir televizija, a na svima je u isto vreme išlo uživo obraćanje predsednika Srbije.

„Čoveče, imaš li ti kuću je dobro pitanje, zar ne?“, napisao je Antonijević iznad fotografije. Kasnije se u komentarima ispod našalio da je reč o „Kvadriptihu“ – s obzirom da se radi o četiri različita kanala.

Podsećamo, predsednik Vučić održao je juče u 18 sati hitnu konferenciju za novinare, uživo prenošenu na maltene svim televizijama sa nacionalnom frekvencijom, a ključna tema bio je ugovor sa Rio Tintom i njegov odgovr na plan blokade Beograda ove subote.

Nova.rs juče je objavila dokument u kom se vidi da je Vlada Ane Brnabić još 2017. godine sa Rio Tintom dogovorila „memorandum o razumevanju“. Srpska vlast je izrazila spremnost da obezbedi sve neophodne dozvole za rudnike i preradu ruda litijuma.

BONUS VIDEO: Pavle Grbović o raspirivanju nacionalne mržnje na TV Pink, zbivanjima u Šapcu i Vučićevoj retorici

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare