Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Predstavnici grada Čačka, sudeći prema dokmentaciji koju poseduje naš portal, definitivno su priznali da objekat površine 118 metara kvadratnih može bude "poklonjen" potpredsedniku Evropske karate federacije Slavoljubu Piperu, koji je na poslednjim izborima bio na listi Srpske napredne stranke. Tog je stava i naša sagovornica, potpredsednica Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku Violeta Marković, koja pita da li je mali Vučić naredio da se to završi.

„Zbog dokumenata koje smo dobili još vise smo sigurni da se nešto vrlo čudno desava. Pre svega, u predlogu za poravnanje, koji je sačinio pravni zastupnik Slavoljuba Pipera. U njemu se navodi da je objekat sagrađen sedamdesetih godina prošlog veka i da ga od tada koristi“, kaže Marković za Nova.rs.

Obzirom da je gospodin Piper 1964. godište, vrlo je neobično da je Javni pravobranilac prihvatila to kao činjenicu, jer je on bio dete.

Ono drugo, jos važnije je da se svi vremešni građani Čačka sećaju da su tu postojali objekti koje je grad davao raznim društvenim zajednicama na korišćenje sve do devedesetih godina, objašnjava Marković.

„Dakle, tu jeste postojao objekat, koji je bio u vlasništvu opštine, a sada grada. Izdavali su ga, odnosno razne organizacije su mogle da ga koriste.Tako nešto je Gradski javni pravobranilac, Katarina Novković mogla da utvrdi vrlo jednostavno tražeći istorijat katastarske parcele na kojoj se nalazi“, tvrdi Marković.

Prema njenim rečima, dokazati vlašnistvo sa par priznanica bez poziva svedoka ili bilo kakvih dokaza da su priznanice verodostojne je vređanje inteligencije žitelja grada pored Morave.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

„Takve priznanice je mogao bilo ko da napiše i dokazuje vlasništvo. Da li se običnim građanima na sudu isto tako priznaje da poseduju zemljište, kuće ili nešto drugo ?“, zapitala je naša sagovornica.

Inače, iz izvoda iz katastra se vidi da je objekat izgrađen bez dozvole, na parceli grada Čačka u ekstra zoni grada, svima na oči, a da nikada niko od službi, inspekcija i biranih političara nije postavio pitanje ko to radi, koje dozvole ima za to i ko mu je dozvolio, ogorčeno navodi ona.

Foto: Privatna arhiva

„Svi zaposleni, a posebno birani od gradjana koji sede u čačanskoj Gradskoj upravi su tu da bi štitili interese građana. Prosto je neverovatno da se niko nije zapitao bar šta se desava, dok je na pauzi gledao kroz prozor ili tuda prolazio na posao“, ukazuje ona.

Marković je postavila pitanje u ime svih žitelja grada pored Morave za sve prethodne, ali i jedno za SNS:

„Gde se izgubio objekat u vlasnistvu grada Čačka, koji je bio na toj parceli pre Zakona o planiranju i izgradnji? Gde ste ga zagubili? Da li grad ima udela u tom objektu na bilo koji način? Ili je mali Vučić naredio da se i to zavrsi „, zapitala je ona.

Uputila je pitanje i bivšim gradskim ocima

Foto: Privatna arhiva

„Ako Slavoljub Piper nikada nije bio zakupac na parceli gde je podignut objekat, kako je uopšte bilo sta mogao da radi na gradskom zemljištu? Pitam i sudiju gde se zagubila knjiga iz imovinsko-pravnih odnosa, a sve njih zajedno da li vas je bar malo sramota, ili se ona zagubila u nečijem novčaniku, kao i opštinski, a sada gradski objekat“, zaključila je Marković.

Ne treba zanemariti činjenicu da u gradskoj upravi postoje pošteni i časni ljudi koji odgovaraju na pitanja nas „stranih plaćenika i domaćih izdajnika“.

Postavili smo ga jednom funkcioneru (identitet poznat redakciji) šta se tu zapravo dogodilo, a on nam je odgovorio: mislim da je to namešteno, ali vas molim da mi ime ne spominjete. To nam je bilo dovoljno da nastavimo dalje.

Foto: Privatna arhiva

Pozvali smo Gradskog javnog pravobranioca, Katarinu Novković, koja nam nije odgovarala na pozive, ali prilikom prethodnog razgovora o ovoj transakciji kazala za naš portal da Slavoljub Piper plaća komunalije, struju, vodu, ali deo zemljišta je u postupku ozakonjenja (čitajte – sada u postupku ozakonjenja). Rekla nam je i da nije na njoj da sudi kako će se to sprovesti u Gradskoj upravi za urbanizam. Kako smo saznali u toj skužbi, Slavoljub Piper nije nikada bio zakupac na toj parceli, a predsednik KK, koji ju je potpisao je preminuo.

„Verovatno su i svi ostali počivši koji su potpisnici priznanica“, kaže i Violeta Marković koju smo ponovo kontaktirali da bi nam i ona potvrdila tu informaciju.

Veljko Negovanović (SPS), nekadašnji predsednik čačanskog gradskog parlamenta, koji je sada u penziji kaže da je sedamdesetih godina prošlog veka objekat bio izdat Karate klubu Borac. Opština je davala i ostalim organizacijama lokale na korišćenje, jer su propisi to dozvoljavali.

„Tada je predsednik Karate kluba Borac bio Zoran Petrović, dakle lokal manje površine je postojao. Ne mogu da komentarišem odluku grada, jer nisam ni učestvovao u njenom donošenju, verovatno će sud reći svoje“, ispričao nam je Veljko Negovanović.

Da se zaključiti, vlast poklanja svojima, a uplašen narod strahuje kako će prezimiti zimu. Sa malih ekrana svakodnevno ih plaše zvaničnici da nikada neće biti gora situacije. Energenti, poskupljenja hrane, nestašice mleka, brašna…Kada i da li će biti bolje, možda će se znati za dve godine kada će biti održani redovni lokalni izbori. Razmislite o tome…Ili i Vi čekate poklon?

BONUS VIDEO Kako SNS komesar vrši pritisak na odbor škole

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare