"Teško putujemo u našu Srbiju, retko jedemo ono što smo navikli: prasetinu, roštilj, gibanicu, srpski sir, srpsku pogaču, srpsku zimnicu. Poneko piće da popijemo, ali da se ne napijemo, da se radujemo, ali da ništa ne oštetimo". Ovako udruženje Srba "NikolaTesla" poziva naše državljane koji žive u Rusiji da na dan izbora dođu u ambasadu i proslave pobedu uz hranu, piće i muziku... Čiju pobedu, lako je zaključiti s obzirom na to da je ambasador Momčilo Babić član Srpske napredne stranke.

Ovo udruženje Srba u Rusiji formirano je nekako baš uoči izbora – 23. novembra ove godine.

U saopštenju koje kao da je deo neke Nušićeve komedije, ovim povodom pišu:

„Osnovali smo Udruženje Srba „Nikola Tesla“ s ciljem pomaganja jedni drugima u bratskoj i prijateljskoj Rusiji u kojoj boravimo, radimo i možda dugo, ako ne zauvek ostanemo. Registrovali smo Udruženje 23.11.2023 godine i sada možemo da se obraćamo svima sa pozivom da se u njega učlane. Što nas bude više to bolje! Lakše ćemo štititi naše interese pred ruskim i srpskim organima. Bolje će nas razumeti….“.

Zatim navode da su u ovo udruženje dobrodošli svi građani Srbije.

„Naša braća iz Srbije Bošnjaci, Mađari, Slovaci, Rusini, Rumuni, Bugari, Vlasi, Bunjevci, i drugi mogu da rade sa nama. Objedinjuje nas otadžbina Srbija i veliki Nikola Tesla koji nas je sve učinio veoma ponosnim svojim genijalnim delom“.

Foto:Privatna arhiva

Najavljuju i otvaranje Srpskog kulturno-naučnog centra „Nikola Tesla“.

„Imamo projekt digitalne prezentacije Teslinog velikog dela kakav niko nikada nije napravio. Danas kada je u SAD izgorela poslednja laboratorija Nikole Tesle mi smo odlučili da u Moskvi podignemo najbolji Tesla centar na svetu, ne veliki, ali veoma lep i kompjuterizovan od glave do pete“.

Obaveštavaju javnost i da su ranije hteli ovaj posao da završe, ali ih je u toj nameri sprečila „bolest ambasadora Babića„.

„Bolest glasnih žica koja se još leči, svakog dana sve bolje, nadamo se skorom izlečenju…“, dodaje se u saopštenju ovog udruženja.

A zatim se Srbi u Rusiji pozivaju da se okupe u ambasadi na dan izbora, da uz hranu, piće i muziku proslave „pobedu Srbije“.

„Izuzetna je prilika da se sretnemo na dan izbora 17.12.2023. godine, dan pobede naše otadžbine Srbije. Pozivamo sve patriote i ljude koji vole svoju otadžbinu da se toga dana u 20 časova okupimo u Ambasadi Republike Srbije i proslavimo pobedu Srbije. Ambasador je pozvao da počasti sve one koji izlaze na izbore i glasaju za Srbiju, bićemo domaćinski primljeni. Uostalom videćemo“.

A onda sledi vrhunac ovog pisanija.

Ambasada poziv

„Teško putujemo u našu Srbiju, retko jedemo ono što smo navikli: prasetinu, roštilj, gibanicu, srpski sir, srpsku pogaču, srpsku zimnicu, poneko piće da popijemo, ali da se ne napijemo, da se radujemo, ali da ništa ne oštetimo. Biće tu harmonika našeg Dragana Nikića, zapevaćemo srpske pesme, poneku rusku i sve druge koje ko može da zapeva. To je molba našeg domaćina ambasadora, koji želi da lično počasti članove ovog udruženja. Dolazi nova godina teška i ispunjena iskušenjima za otadžbinu i sve nas, ali pobediti moramo. Nema odstupanja – iza nas je Srbija. Mi smo svi na strani Srbije i znamo ko će je dosledno braniti i odbraniti.

Mislimo da znamo na koga se misli, s obzirom na to da je pomenuti ambasador Srbije u Rusiji Momčilo Babić član Srpske napredne stranke.

BONUS VIDEO: Mnogo je neprijatno – Vučić usred emisije izvadio sendvič iz kaputa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar