Srđan Cvijić Foto: promo BCF /Aleksandar Anđić

Posledice imenovanja Aleksandra Vulina na čelo BIA su dalja politizacija te agencije i usmerenje ka onom što smo u diktatorska vremena zvali „borba protiv unutrašnjeg neprijatelja“, kaže Srđan Cvijić iz Beogradskog centra za bezbednosnu politiku.

„Videli smo naznake da postoji atmosfera da se potpuno vratimo u ta neka vremena“, rekao je Cvijić u Danu uživo na televiziji N1.

Govoreći o tome što SAD neće da sarađuju sa BIA jer je Vulin na njenom čelu, kaže da to može imati posledice po bezbednost Srbije po pitanju stabilnosti u regionu i mogućim pretnjama.

Očekivanja su da će Srbija ipak u doglednom vremenu da odluči na kojoj je strani u „hladnoratovskoj“ podeli sveta, rekao je Cvijić.

On odluku SAD vidi kao poruku predsedniku Aleksandru Vučiću.

„Poruka je pre svega onom ko donosi sve odluke“, kazao je.

Foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Cvijić podseća da je Vulin, kada je bio ministar odbrane, odgovarao na neobjavljene članke u nedeljnicima, pa se postavljalo pitanje kako je on mogao da zna njihov sadržaj osim ako nije došlo do presretanja komunikacije.

Navodi i slučaj praćenja i prisluškivanja ruskih opozicionara u Beogradu i najavu osnivanja „radne grupe za borbu protiv ’obojenih revolucija’, šta god to značilo“.

U slučaju Vulina, politizuje se svaka funkcija koju obavlja, rekao je Cvijić.

***

BONUS VIDEO: Boban Stojanović o Vulinu i Gašiću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar