Bogdan Stojanovic
Bogdan Stojanović Foto:Screenshot/Facebook/Bogdan Stojanovic

Bogdan Stojanović, član Predsedništva Narodne stranke, čiji je lider Vuk Jeremić, oštro je napao predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

Da li će se opozicija saplesti na Nebojši Zelenoviću i Pokretu slobodnih građana, koje je u vreme izbora predvodio Sergej Trifunović, a čiji je lider danas Pavle Grbović?

Jer, kad se otrese prašina sa svih sujeta osoba koje danas predstavljaju krhotine onog što se objedinjeno zove opozicija u Srbiji, ispada da je nepremostiv problem to što su Zelenović i Trifunović (uz Borisa Tadića u par beogradskih opština) učestvovali na izborima održanim prošle godine, čime su sebi izbili legitimitet za učestvovanje u bilo kojoj opozicionoj akciji ubuduće.

Sudeći po izjavama koje dolaze poslednjih dana iz Narodne stranke, biće da je tako. Krenimo od izjave Vuka Jeremića, inače više nego opreznog s rečima, koji je poslednjih dana neuobičajeno nervozan, posebno na društvenim mrežama, gde svima za koje proceni da su Vučićevi botovi obećava da za njih više neće biti posla kad on dođe na vlast. Jeremić širi front zaraćenih strana, pa se ovog puta obraća Draganu Đilasu lično, koji je, smatra Jeremić, deo problema, a ne rešenja.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ako predsednik SSP Dragan Đilas nastavi da insistira na „gulašu od pregovarača“ i da na pregovorima budu i Janko Veselinović, i Levica Srbije, i Nebojša Zelenović i njegov partner Aleksandar Olenik, da ne govorim o onima koji su izdali ideju bojkota, onda ćemo prepoloviti naše šanse u tom procesu. Ako pak nastupimo u čoporu šiljokurana iz svih mogućih stranaka, koji se tamo ukrste s Đukom, Piljom i sličnima, onda će to biti galimatijas iz kojeg ne može ništa pametno da izađe“, slikovito je poručio Jeremić.

Da je Đilas kost u grlu očigledno smatra i Bogdan Stojanović, član Predsedništva Narodne stranke. Da li Stojanović nastupa u svoje ime ili iza njega stoji stav partije, za sada nije poznato, tek, Stojanović upoređuje Đilasa, ni manje, ni više nego s Hitlerom.

Bogdan Stojanović
Foto:Screenshot/Facebook/Bogdan Stojanovic

„“Šta očekivati od čoveka kome je prva knjiga na polici „Mein Kampf„? Šta očekivati od čoveka koji sve činio da bi ostao vlast, a nakon što je odbačen, tobože prelazi u opoziciju? Šta očekivati od čoveka koji je držao monopol na televizijske sekunde, a sada kritikuje neslobodu medija? Najveća greška opozicije bio je vetar u leđa takvom čoveku na gradskim izborima 2018. godine. Sada kada je dovoljno unazadio opoziciono delovanje i kada sam zna da neće pobediti ni na najslobodnijim izborima, ima samo jedan motiv, a to je da sačuva stečeni kapital. Jer, sada je njegovo hapšenje politički progon, a ne privođenje pravdi lica koje je zloupotrebivši službeni položaj protivpravno steklo imovinsku korist. Tvrdim da kada bi u nakoj bajci Dragan osvojio vlast, ponašao bi se kao čovek iz gorepomenute knjige“, napisao je Bogdan Stojanović na društvenim mrežama.

S druge strane, Zdravko Ponoš, potpredsednik stranke koju prevodi Vuk Jeremić, spušta loptu na zemlju:

„Sukob nije prava reč za sadašnji nivo političkih neslaganja između Narodne i SSP. Nadam se da neće ni biti. Sukobi su ono što se dešava među klanovima u okviru SNS“, poručuje Ponoš.

Komentar iz Stranke slobode i pravde da je „Đilas kao Hitler“ nismo uspeli da dobijemo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare