Bratislav Bata Jugović Foto: N1

Poslanik i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Bratislav Jugović podelio je na Fejsbuku objavu Novaka Đokovića o Zakonu o eksproprijaciji i napisao "bravo". U izjavi za naš portal, Jugović kaže da ga jako iritira što većina poslanika misli isto što i on, ali da niko ne sme to javno da kaže.

Jugović poslednji nedelja iznenađuje srpsku javnost izjavama koje su u suprotnosti sa stavovima većine funkcionera Srpske napredne stranke. Prvo se javno protivio Zakonu o vodama, potom je podržao dvojicu inspektora iz slučaja „Jovanjica„, koji se nedeljama nalaze na meti tabloida, da bi posle toga izjavio i da je „Rio Tinto“ loš i pozvao odbornike iz Loznice, „koji su postupali neodgovorno“, da podnesu ostavke.

Ovog puta, Jugović je otišao korak dalje, pa je tako na Fejsbuku podelio objavu Novaka Đokovića i napisao „bravo“. Ovo je bio povod da pozovemo Jugovića, kako bi nam bliže pojasnio svoje stavove.

„Jako me iritira što većina poslanika misli isto što i ja, a niko to ne sme javno da kaže. Ne postoji normalan čovek koji se zalaže za ugrožavanje životne sredine. Ćutanje u poslaničkoj grupi nanosi štetu i narodu i predsedniku Aleksandru Vučiću“, kaže za Nova.rs Bratislav Jugović.

On dodaje da su protesti opravdani, ali je, kako kaže, činjenica da ih Đilas i njegova klika zloupotrebljavaju.

„Moja jedina zamerka protestima je blokada međunarodne saobraćajnice. Iako nisam glasao za Zakon o eksproprijaciji, ubeđen sam da ovaj zakon nema veze s Rio Tintom. Vlada Republike Srbije mora u roku od odmah da raskine sve sporazume sa kompanijom Rio Tinto“, poručuje poslanik SNS.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Na pitanje da li je spreman da u odbranu ove ideje ide toliko daleko da možda čak i napusti SNS, ako taj zakon prođe, kaže:

„Srpsku naprednu stranku neću napustiti sve dok je Aleksandar Vučić na čelu stranke. Držaću se ovog stava, verujem da je Vučiću interes naroda iznad interesa pojedinaca u SNS i partikularnih interesa koalicionih partnera“, zaključio je Jugović.

U Srbiji se već dve subote širom Srbije održavaju protesti protiv spornog Zakona o referendumu i Zakona o eksproprijaciji. Demonstranti traže izmenu Zakona o referendumu i povlačenje Zakona o eksproprijavici. Ekološki aktivisti ponavljaju da neće odustati od protesta dok se njihovi zahtevi ne ispune.

BONUS VIDEO: Incident na kružnom toku Novi Beograd

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare