Bata Jugović u „Pregledu dana“: Milomir Marić kaže da sam kontraverzni levičar

Emisije 01. dec. 202123:25 > 23:28
Podeli:
Bratislav Jugović Foto: Newsmax Adria

Javno izneti, a suprotni stavovi onim unutar SNS-a se takođe ne mogu sakriti. Večerašnji gost emisije "Pregled dana" Bratislav Jugović, u naprednjake je došao je iz redova Pokreta socijalista, čiji je član bio do 2019. godine, a za sebe kaže da je levičar.

Na početku emisije Jugović je tražio Jeleni Obućini da ga oslovaljava sa „druže Jugoviću“, a ne gospodine Jugoviću, te dodao da su svi iz Pokreta socijalista njegovi drugovi.

Obućina ga je podsetila na ono što je izjavio u Skuštini Srbije, kada je rekao, „dok se neko ne usudi da me napadne čekićem, Rio Tinto je loš“, i upitala ga ko može da ga napadne čekićem?

„Pa Zelenovićevi batinaši. Imam informacije da su Zelenovićevi batinaši nosili čekiće u Šapcu“ odgovorio je Jugović i na pitanje Obućine da li je tog dana bio u Areni, rekao da nije.

Obućina ga je ponovo upitala da li zna ko su ljudi koji su imali motke, na šta je Jugović rekao „da poziva policiju da ispita ko su ti ljudi“.

„Jedini greh Srpske naoredne stranke što se tiče meteža u Šapcu je rukovodstvo Skupštine opštine Laznice, koje nije u roku od odmah sazvalo sednicu grada na inicijativu 6.000 građana Loznice“.

Upitan da li je video snimak koji smo videli svi, da te iste osobe izlaze iz službenih škodi, Jugović kaže:

„Zanima me koje su to ‘škode’ i želim da javnost što pre sazna. Ne znam ja da li su to službene škode“.

Na pitanje da li ga čudi što predsednik njegove stranke ni u jednom trenutku nije osudio i rekao da je strašno to što se dešava, Jugović kaže „da je strašno što je čovek u bageru dobio batine“.

„Ja imam iskustva sa ulicom i sa auto-putevima imam iskustva. Čovek koji je prebio radnika na bageru je na slobodi“, rekao je Jugović, a zatim ispričao svoju anegdotu kada je, kako kaže, želeo da pomogne ljudima koji su živeli kod Krnjeva, gde se smeštao radioaktivni otpad.

„Otišao sam da im pomognem i rekao sam im da blokiramo auto-put, a oni su me svi bledo pogledali i rekli ‘pa to je krivično delo, završićemo u zatvoru’. Pitam nadležne organe – ko to može da blokira auto-put i ostane na slobodi“, rekao je Jugović.

Urednica „Pregleda dana“ podsetila je Jugovića da će Dragan Milovanović Crni biti procesuiran, po zakonima ove države.

Obućina je upitala Jugovića da li mu je važno da se poštuju zakoni ove države s obzirom na to da sedi u Parlamentu, na šta je on odgovorio da mu je važno, a zatim ga je Obućina podsetila da u Zakonu o saobraćaju ne piše da bager može da ide od tačke a do tačke b, dva na sat, na rođendan s namerom da gazi ljude.

„Branite Zelenovićeve batinaše sa čekićima“, ponavljao je naprednjak Bratislav Jugović, bez namere da odogovori na pitanje gde je video te batinaše s čekićima koje je navodno predvodio Nebojša Zelenović.

Jugović je rekao da ne zna zašto je Skupština opštine Loznica otkazala sednicu o projektu Jadar kasno uveče bez obrazloženja i rekao da je on „odmah zatražio ostavke od svih njih“.

„To je skandalozno. Tražio sam ostavke od svih njih, odbornika“.

Upitan da prokomentariše zašto on misli da je Rio Tinto loš, Jugović je rekao:

„Ne samo Rio Tinto, već iskopavanje litijuma. A i Rio Tinto je ozloglašena komapnija, to smo već čitali u medijima. Za mene kao levičara je prihvatljivo da se zemlja ore i raskopava samo ako je to u cilju poljoprivrede ili ako je u cilju realizacije infrastrukturnih projekata. Sve ostalo za mene kao levičara je neprihvatljivo. Ali recimo, za mog kolegu Šormaza je u redu da imamo rudnike. Ja vam baš i nisam reprezentativan primerak iz Parlamenta“, rekao je Jugović, a upitan šta će on kao levičar u jednoj desno orjentisanoj stranci, kaže:

„Moj veliki prijatelj Milomir Marić kaže da sam ja kontraverzni levičar“.

Dodaje da nije bio prisutan tokom glasanja o zakonu o eksproprijaciji, ali ističe da za isti ne bi glasao.

Na pitanje da li očekuje da će predsednik Vučić vratiti taj zakon Skupštini na razmatranje ili da će ga potpisati, Jugović je rekao:

„Treba da odluči struka i pravni tim predsednika. Nemojte da mislite da je predsednik sujetan i da ga neće vratiti Skupštini“.

Pogledajte celo gostovanje Bratislava Jugovića u emisiji „Pregled dana“ Newsmax Adria:

 

***

BONUS VIDEO: NewsMaxAdria – Pregled dana – 01.12.2021.

Komentari

Vaš komentar