Foto:Nemanja Jovanović

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović proglašen je danas za počasnog građanina Kantona Sarajevo, saopštila je LDP.

Tu odluku donela je Skupština Kantona Sarajevo, na predlog Odbora za javna priznanja Kantona Sarajevo zbog, kako se navodi, izuzetnih zasluga Jovanovića u širenju istine o dešavanjima u BiH i za doprinos razvijanju međunarodnih odnosa na načelima solidarnosti, demokratičnosti i tolerancije među ljudima različitih nacija, vera i kultura.

U odluci koju je danas verifikovala Skupština Kantona Sarajevo navodi se da se počasnom građaninu dodeljuje Povelja Kantona Sarajevo.

Jovanović je rekao da mu je ovo prvo priznanje u životu i da je pošteno, kako kaže, da je baš iz grada i od ljudi koji su simbol i njega samog.

On je na svojoj fejsbuk stranici napisao da je posebno vezan za Sarajlije i Sarajevo.

„Svako od nas je na svoj način živeo život, ali smo ga isto doživeli i razumeli. Zato na isti način dišemo, gledamo, govorimo. Nikad ništa nisam uradio očekujući zauzvrat bilo šta osim mira sa samim sobom, jer sebe ne moram da se stidim. Emocije koje me stižu nikad pre nisam osetio“, napisao je Jovanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar