Foto: Narodni poslanik Dejan Bulatović

"Nemam nikakvu komunikaciju sa Srpskom naprednom strankom (SNS), niti na bilo koji način pravim, kako kažu, političke šeme sa SNS. Ono što radim, radim u interesu građana Republike Srbije, radim vrlo iskreno, ništa ne radim 'ispod žita' i tu nema nikakve političke konotacije", rekao je večeras samostalni narodni poslanik Dejan Bulatović povodom njegovog sastanka sa ministrom za državnu upravu i lokalnu samoupravu Aleksandrom Martinovićem. To nije nikakvo koketiranje sa SNS-om, ni slučajno, podvukao je on.

Podsetimo, Dejan Bulatović je nedavno napustio Stranku slobode i pravde, a kao glavnog krivca naveo Mariniku Tepić, optuživši je da je lobista SNS-a.

„Marinika Tepić je lobista SNS. Ona radi sa SNS, ima svakodnevne kontakte sa SNS i uvukla je SSP u tu priču. Ja ne mogu i neću da učestvujem u toj priči“, rekao je Bulatović kada je saopštio razloge napuštanja SSP-a i prelaska u samostalne poslanike.

Međutim, Bulatović se danas sastao sa ministrom Martinovićem iz SNS-a. U saopštenju koje je izdao posle sastanka naveo je da su razlog, zbog koga je zatražio sastanak sa njim, bile sve brojnije pritužbe građana koji su mu se obraćali kao narodnom poslaniku, vezano za probleme koje imaju u svojim seoskim i gradskim sredinama širom Srbije, a koje ne mogu da iznesu nadležnim organima zbog otežane komunikacije između nadležnih ministarstava i lokalnih samouprava.

Sastanak sa Martinovićem je bio i povod da ga upitamo zašto se baš sada sastao sa njim i zašto to nije radio kada je bio poslanik SSP-a.

„To što radi Marinika Tepić i što rade ljudi iz Stranke slobode i pravde, to rade tajno i to je mnogo puta gore nego ovo što ja radim javno. Ovo što ja javno radim, ne radim ništa sa SNS-om, niti pravim bilo kakvu komunikaciju sa SNS-om. Radim kao narodni poslanik“, rekao je za Nova.rs Bulatović, navodeći da će u ponedeljak da se sastane sa još dve ministarke  – poljoprivrede Jelenom Tanasković i zaštite životne sredine Irenom Vujović.

Dodaje da će „videti sve ministre u vladi“ i razgovarati o problemima koje imaju građani Srbije.

Bulatović napominje da je sa ministrom Martinovićem danas isključivo pričao o problemima koje imaju građani Srbije, a to je da lokalne samouprave ne mogu da rešavaju određene probleme građana jer imaju „zatvorena vrata“ u ministarstvima.

„Ja sam to izneo ministru. Moj posao je da radim kao narodni poslanik, za šta su me građani izabrali. Nemam nikakvu komunikaciju sa SNS-om, niti na bilo koji način pravim, kako oni kažu, političke šeme sa SNS. Ono što radim, radim u interesu građana Republike Ssrbije i sve ovo što radim radim vrlo iskreno, ništa ne radim ‘ispod žita’  i nikakve političke konotacije tu nema“, istakao je on.

Napominje da je „jako nerazumljivo“ optuživati ga što ide kod svih ministara da izloži probleme građana sa kojima se susreću.

Upitan zar to nije mogao i ranije da radi kao poslanik SSP-a, Bulatović je rekao da su „tada radili na druge načine“.

“Radili su na potpuno druge načine i to je jedan od razloga zašto sam izašao iz Stranke slobode i pravde. Upravo to što se nije radilo iskreno već samo u usko ličnom interesu, a ne u interesu građana je i bio razlog što sam izašao. Mislim da svaki narodni poslanik treba da radi u interesu građana jer je zato i izabran, a ne da koketira sa vlašću“, rekao je on.

„Zašto meni spočitavate ako odem kod ministra a nije problem kada Dragan Đilas ode kod Aleksandra Vučića. I to sam ode. Ajde da budemo realni. Ja nisam ovde otišao kod predsednika SNS, ja sam ovde otišao kod čoveka koji se bavi lokalnom samoupravom,“ naglasio je Bulatović

„Zašto to ranije nisam radio dok sam bio u SSP, pa zato što to nije bio običaj, zato što stranka nije želela ni na koji način da se to vidi. Nisam rekao ni kada sam izašao iz SSP-a da je problem što je stranka javno sarađivala sa SNS-om. Da je javno sarađivala ja bih davno izašao iz nje, ali stranka je sarađivala tajno sa SNS-om, a ja ne sarađujem nikako sa SNS-om“, još jednom je ponovio Bulatović.

„Ovo nije nikakvo koketiranje sa SNS-om, ni slučajno“, zaključio je Bulatović.

****

BONUS VIDEO: Dejan Bulatović saopštio da napušta SSP

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare