Foto: Narodni poslanik Dejan Bulatović

Samostalni narodni poslanik Dejan Bulatović, koji je nedavno napustio Stranku slobode i pravde zbog Marinike Tepić, optuživši je za saradnju sa Srpskom naprednom strankom, sastao se danas upravo sa jednim od ministara Aleksandrom Martinovićem iz redova SNS-a, zaduženim za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Bulatović je u saopštenju naveo da su razlog zbog koga je zatražio sastanak sa Martinovićem bile sve brojnije pritužbe građana koji su mu se obraćali kao narodnom poslaniku, vezano za probleme koje imaju u svojim seoskim i gradskim sredinama širom Srbije, a koje ne mogu da iznesu nadležnim organima zbog otežane komunikacije između nadležnih ministarstava i lokalnih samouprava.

„Tema sastanka bio je razgovor u cilju prevazilaženja tih prepreka i normalizaciji komunikacije između građana i institucija. Kao narodni poslanik, dužan sam da posredujem između građana sa jedne strane i institucija ove države i lokalne samouprave sa druge strane“, naveo je Bulatović nakon sastanka sa ministrom Martinovićem.

Komunikacija koju lokalne samouprave imaju sa državnim institucijama, ministarstvima pre svega, kako kaže, evidentno je izuzetno loša i kao proizvod toga imamo nemogućnost građana da rešavaju svoje probleme.

„Da bi se izašlo iz tog začaranog kruga, zatražio sam od ministra Martinovića pronalaženje adekvatnih rešenja, kojima bi se lokalne samouprave osposobile tako da ispunjavaju svoju osnovnu funkciju i da građani koji iznose probleme dolaze do rešenja“, rekao je Bulatović, dodajući da ne sme više događati da ljudi „umesto odgovora nailaze na zatvorena vrata institucija dužnih da im pomognu“.

„Izostanak komunikacije između lokalnih samouprava i nadležnih ministarstava, kao što su Ministarstvo poljoprivrede, ili Ministarstvo za brigu o selu ne sme postojati, jer državne institucije naše zemlje moraju biti u službi svojih građana, a ne još jedna prepreka ka normalnom životu“, zaključio je Bulatović u saopštenju.

Podsetimo, Dejan Bulatović je krajem decembra napustio opozicionu Stranku slobode i pravde gde je bio potpredsednik, a kao glavnog krivca za njegov izlazak iz stranke naveo je Mariniku Tepić za koju je izneo tvrdnje da je „lobista SNS“.

On je tada rekao da postoje višegodišnje nesuglasice sa Marinikom Tepić, a da je kap koja je prelila čašu bila Marinikina slika sa poslanicom SNS-a Sandrom Božić.

Marinika Tepić nije htela da odgovara na optužbe, ali je njen predsednik Dragan Đilas poručio da su ovakvi napadi identični onima kojima je Marinika izložena od Srpske napredne stranke.

Bulatović, od napuštanja SSP, nastupa kao samostalni poslanik u Skupštini Srbije.

*****

BONUS VIDEO: Dejan Bulatović napustio SSP zbog Marinike Tepić…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare