Dejan Bulatović Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović poručio je danas ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću da je nervozno reagovao na njegove tvrdnje u vezi sa tržištem hrane i propasti poljoprivrednih kombinata tokom posete Kvantaškoj pijaci.

Izražavajući zadovoljstvo što ministar Nedimović prati njegove aktivnosti, Bulatović je naveo kako dan poljoprivrednika, pa i njegov, počinje u pet sati ujutru.

#related-news_0

„Pre nego što pođem u obilazak sela po Srbiji, moram da nahranim stoku, usirim mleko, orežem voćke, pokosim, prevrnem i izbaliram seno, posejem, požnjem i sve ostalo što ruke paora moraju da urade kako bi održale domaćinstvo“, navodi u pisanoj izjavi Bulatović, reagujući na Nedimovićeve ocene da tržište hrane nije „privatna firma za prodaju tv sekundi sa kojom su zelenaški diktirali ko će i po kojoj ceni morati da plati, da ne bi stavili katanac u bravu“.

Povodom Nedimovićeve ocene da o „uništenju industrije mesa Srem Šid“, Bulatović podseća da je ona otišla u stečaj septembra 2001. godine, „nakon što radnici 18 meseci nisu primili platu“.

„Pominjanje poljoprivrednih giganata čija je propast zapečaćena još devedesetih, navodi na pitanja čime se to bavite već 10 godina kada ni jedan od njih niste uspeli da revitalizujete, već Vlada čiji ste član prodaje PKB za 25 odsto manju cenu od prvobitno procenjene“, konstatovao je Bulatović.

Ukazao je i da je jedan od glavnih aktera u privatizaciji svih pomenutih preduzeća u periodu koji navodi, bio upravo Siniša Mali, aktuelni ministar finansija.

Podsetivši Nedimovića da je svojevremeno bio član „nekada vladajuće Demokratske stranke Srbije“ Bulatović je na veo da on nikada nije bio deo vlasti i ne može da snosim odgovornost koju ministara pokušava da mu „prišije, a koju bi upravo on trebao da oseća zbog katastrofalnog stanja u poljoprivredi“.

Ministar Nedimović je, inače, u odgovoru na Bulatovićevu ocenu da država uništava poljoprivrednike, rekao da tržište hrane „nije njihova privatna firma za prodaju tv sekundi sa kojom su zelenaški diktirali ko će i po kojoj ceni morati da plati, da ne bi stavili katanac u bravu“.

Optužio ih je i da je za vreme njihove „demokratske tiranije nad slabima i ljudima koji su odbili da budu vaši potčinjeni“ sprovedeno uništavanje najvećih simbola srpske poljoprivrede, „od IMT-a i proizvodnje traktora Budimke, Srem Šida i Voćara iz Merošine“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar