Dejan Bulatović Foto:Marija Đoković/FoNet

„Neograničena bahatost režima ogleda se u svakom paradajzu i krompiru, malini i šljivi, u svakom litru mleka koje su poljoprivrednici prinuđeni da prosipaju i poklanjaju, evo već čitavu deceniju, jer na domaćem tržištu nema mesta za domaće proizvode. Tako je sada, ali neće tako biti još dugo“, poručio je potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović, danas u razgovoru sa malim poljoprivrednim proizvođačima na Kvantaškoj pijaci u Beogradu.

„Muka i težak rad koji ljudi ulažu uzgajajući i proizvodeći domaću zdravu hranu, ne smeju više da završavaju bačeni u kanale i prosuti po pločnicima, već na pijačnim tezgama i u prodavnicama širom naše zemlje. Domaćim proizvodima koje naš seljak proizvede, Srbija treba da se ponosi a ne da ovaj režim pruža milostinju, pa tako za krompir da nudi 4 dinara, a za paradajz 15 dinara. Poljoprivrednici ne smeju i neće više da budu siromašni“, naglasio je Bulatović.

„Povećanje subvencija na 12.000 dinara po hektaru, garantovane otkupne cene poljoprivrednih proizvoda, gorivo bez akciza i hitno zaustavljanje dalje prodaje naše plodne zemlje strancima, početne su tačke našeg plana za poljoprivredu, koji ćemo svi zajedno početi da sprovodimo u delo uskoro, kada dođe do smene vlasti. Poljoprivreda će ponovo biti ponos i motor napretka ove zemlje“, zaključio je Bulatović.

BONUS VIDEO Vučić: Odoh ja sam Viktorom na jedno lepo mesto

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar