Obrenovac Termoelektrana i Ana Brnabic
Obrenovac Termoelektrana i Ana Brnabić Foto:EPA-EFE/Andrej Cukic/TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da oseća odgovornost zbog nedavne havarije u Termoelektrani "Nikola Tesla", ali da ne razmišlja o ostavci, jer to u ovom trenutku ne bi pomoglo rešenju tog problema.

Ona je, u intervjuu za TV Prva, dodala da i dalje veruje da je ta havarija posledica sabotaže.

„Osećam odgovornost za sve što se dešava u Srbiji, to osećam kada imamo havariju u našem elektroenergetskom sistemu. U ovom trenutku ne razmišljam o ostavci, jer ne vidim kako bi moja ostavka mogla da pomogne“, rekla je Brnabićeva.

Premijerka je podsetila da smo u februaru 2012. godine imali restrikcije, ali da smo zabroravili.

„Bile su restrikcije u privredi, ali niko nije snosio odgovornost i niko nije čak ni pitao za odgovornost, jer tada niste mali slobodne medije. Danas imate medije koji svakodnevno pitaju ko je odgovoran“, dodala je premijerka Brnabić.

Ona je rekla da će na red doći i odgovornost ministara, ali je ukazala da, kad god se postavi pitanje odgovornosti resornog ministra, postavlja se pitanje i njene odgovornosti kao predsednice Vlade.

„Moj posao je da pomognem i radim da građani imaju struju i sve što je potrebno. Ja neću pričati u medijima o odgovornosti mojih ministara, a da ne pričam i o svojoj odgovornosti“, dodala je ona.

Brnabićeva kaže da i dalje misli da je havarija u termocentrali „Nikola Tesla“ posledica sabotaže, što ipak ne oslobađa odgovornosti ljude u lancu Elektroprivrede Srbije.

„Meni je neverovatno da su svi kontrolni mehanizmi zakazali, kontrolni mehanizmi od kopanja uglja, do stavljanja uglja na deponiju, gde je neko morao da vidi koja je količina tu jalovine, blata, do utovara toga… Čudno mi je da niko nije zapazio nedeljama pre i niko nije rekao ništa resornom ministarstvu i državnom vrhu“, istakla je ona.

Premijerka je rekla da će direktor EPS-a podneti ostavku čim će uspostavi sistem, jer ne može sada kada je teško da ode, mora da pomaže dok se sistem ne uspostavi.

Upitana ima li Srbija dovoljno struje, ona je izrazila uverenje da će snabdevanje biti stabilno i da će ljudi imati i struju i grejanje.

„Ja garantujem da će tako biti ako budu sve normalne okolnosti. Ono što vidim u ovom trenutku je da će naš sistem biti stabilan, obezbedili smo iz uvoza i ne mislim da će biti problem“, dodala je ona.

BONUS VIDEO: Brnabić priznala grešku: U poslednjem trenutku smo poslali Nedimovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare