Ana Brnabic
Ana Brnabić Foto:FoNet/Zoran Mrđa

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da ne isključuje mogućnost sabotaže u Termoelektrani "Nikola Tesla" u Obrenovcu, jer je svih šest blokova ispalo iz pogona u jednom trenutku.

„Svakako je nekompetentnost ili nestručnost u svakom smislu. A da li je bilo još nešto, meni se čini da je malo prevelika slučajnost da u jednom trenutku ispadne svih šest blokova, ali to je ta nestručnost, neshvatljiva za Elektroprivredu Srbije koja ima ljude i inženjere koji rade decenijama“, rekla je Brnabić za TV Pink.

Prema njenim rečima, kako god bilo, u slučaju da je neko nestručan postoje kontrolni mehanizmi i „za neverovati“ je da je sve to podbacilo kod svih šest blokova.

„Ima osnova da sve bezbednosne službe na tome rade. Nisam pobornik teorija zavere, ali da ima nekih neverovatnih stvari – ima“, rekla je Brnabić.

Brnabić je rekla da je za danas zakazan sastanak u Predsedništvu, koji je sazvao predsednik države Aleksandar Vučić kako bi razgovarali o energetskoj situaciji.

„Teška je situacija, borimo se iz minuta u minut“, rekla je Brnabić, a kako je ranije u medijima pominjano na sastanku bi trebalo da budu ministri i drugi zaduženi za energetske sektore.

Kako je navela, sve se čini da se „podignu“ blokovi Termoelektrane „Nikola Tesla“ u Obrenovcu, koji su nedavno ispali iz pogona i da se dođe do uglja boljeg kvaliteta.

„Želimo da nastavimo isporuku struje bez restrikcija, ali da je borba – borba je“, rekla je Brnabić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare