Bratislav Jugovic
Bratislav Jugović Foto:N1

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Srbije Bratislav Jugović istakao je da je spreman da aktivno učestvuje u narodnoj inicijativi protiv iskopavanja litijuma na teritoriji Srbije.

Savo Manojlović i organizacija Kreni promeni pozvali su na prikupljanje 30.000 potpisa za zabranu izgradnje rudnika litijuma u Srbiji.

Jugović je naveo da je spreman da učestvuje u troškovima prilikom prikupljanja potpisa i dodaje da se stavlja na raspolaganje u prikupljanju potpisa na teritoriji Čačka.

„Spreman sam da aktivno učestvujem u narodnoj inicijativi protiv iskopavanja litijuma na teritoriji Srbije. Osim što sam spreman da učestvujem u troškovima prilikom prikupljanja potpisa stavljam se na raspolaganje u prikupljanju potpisa na teritoriji Grada Čačka.  Ovu akciju treba da sprovedemo što pre, kako bi smo se u aktuelnom sazivu jasno opredelili, znamo li za dedovinu ili samo za Rio Tinto“, rekao je Jugović.

Inače, poslanik Jugović je i ranije stao podržao proteste građana protiv Zakona o eksproprijaciji. Nedavno je Jugović podelio na Fejsbuku objavu Novaka Đokovića o Zakonu o eksproprijaciji i napisao „bravo“.

U ranijoj izjavi za Nova.rs, Jugović je tada rekao da ga jako iritira što većina poslanika misli isto što i on, ali da niko ne sme to javno da kaže. On je tada dodao da su protesti opravdani, ali je, kako je rekao, činjenica da ih Đilas i njegova klika zloupotrebljavaju.

„Moja jedina zamerka protestima je blokada međunarodne saobraćajnice. Iako nisam glasao za Zakon o eksproprijaciji, ubeđen sam da ovaj zakon nema veze s Rio Tintom. Vlada Republike Srbije mora u roku od odmah da raskine sve sporazume sa kompanijom Rio Tinto“, poručio je tom prilikom poslanik SNS.

Inače, Jugović je poslednjih nedelja iznenadio srpsku javnost izjavama koje su u suprotnosti sa stavovima većine funkcionera Srpske napredne stranke. Prvo se javno protivio Zakonu o vodama, potom je podržao dvojicu inspektora iz slučaja „Jovanjica“, koji se nedeljama nalaze na meti tabloida, da bi posle toga izjavio i da je „Rio Tinto“ loš i pozvao odbornike iz Loznice, „koji su postupali neodgovorno“, da podnesu ostavke.

 

Bonus video – Meštani Gornjih Nedeljica poruka Vučiću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare