Demokratska stranka
Foto: Promo/Demokratska stranka

U Parku na Slaviji danas su održani izbori za Gradski odbor Demokratske stranke Beograd, u kom je učestvovalo oko 170 delegata, a bio je prisutan i veliki broj gostiju. Za predsednika beogradskih demokrata izabran je Branimir Kuzmanović, a 40 demokrata našlo se u stalnom sastavu GrO DS BG.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Mi demokrate smo kao Roki – što nas više udaraju, to smo opasniji, a tu smo zbog građana. Zbog građana primamo te udarce, danas smo upravo u ovom parku baš zbog građana. Građani ovde žele park i mogu Vesiću da poručim – neće proći, ovde će ostati park! Zbog toga što nam je važno da građani budu uključeni u sve procese, otvoreni smo i prema ideji da se o opozicionom kandidatu izjasne građani na predizborima. Još više, spremni smo da ga ne predlažu opozicione stranke, već građani. Ako vide nekog iz politike super, ako vide nezavisnog uspešnog beograđanina ili beograđanku odlično. To je danas na tri klika za organizovati. Ako ima volje. Nećemo pritiskati nikoga, niti želimo da tu imamo još jednu temu oko koje se svađamo, ali da upozorim da skoro 70% opozicionih birača u Beogradu podržava tu ideju,“ izjavio je Branimir Kuzmanović, kandidat za predsednika beogradskih demokrata.

Zoran Lutovac, prvi čovek demokrata, rekao je da su demokrate u poslednje tri godine radile upravo ono što su obećale u unutarstranačkoj kampanji – ojačavale su odbore i stranačka tela i raščistili sa štetnim praksama.

„Na delu smo pokazali da smo uz građane. Onda kad smo solidarni sa ugroženima i ugnjetavanima, kada smo na protestima sa lekarima, studentima, kada se borimo za zdravu životnu sredinu, kada štitimo prava uzbunjivača i radnika, kada se bunimo zbog nepravdi i huligana, pokazujemo da se zajedno sa građanima borimo za Srbiju, za Beograd, prestonicu kulture i finansijski centar države, i da smo uvek uz građane, a ne neka elitistička, otuđena stranka,“ rekao je Lutovac.

Prisutni su bili i brojni gosti, među kojima su i Milica Kralj i Srđan Škoro ispred Skupštine slobodne Srbije, Irena Fiket u ime pokreta „Ne davimo Beograd“, general Zdravko Ponoš u ime Narodne stranke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare