Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Poslanica Srpske napredne stranke Sandra Božić osudila je danas incident koji je ispred Skupštine Srbije izazvao poslanik Boško Obradović, uz ocenu da takvo ponašanje krši sve norme demokratije i zdravog razuma.

„Prisustvovali smo pokušaju ubistva Marjana Rističevića od strane Ðilasovog batinaša Obradovića. Rističević je presretnut, brutalno su ga pretukli, srušili na zemlju i naneli mu povrede. Ukazana mu je medicinska pomoć, a narednih dana znaćemo koje su razmere ovog napada“, tvrdi Božić.

Ona je na konferenciji za medije u Skupštini Srbije rekla da je današnji napad Boška Obradovića usledio nakon sinoćnjeg neuspešnog pokušaja napada ispred zgrade Predsedništva.

„Nikada Srbija nije gledala u svojoj istoriji ovako sramno ponašanje, ali na sreću malo ih je da bi ovo bilo pravo lice Srbije“, istakla je Božić.

Smatra, da će ovakvih napada, nažalost, biti još i dodaje da ne zna šta je sledeće što će obeležiti „njihov fašistički rad“.

„Sigurna sam da nismo videli sve, ali sam sigurna i da će Srbija odreagovati i da će se političke stranke složiti i zajedno osuditi“, kazala je Božić.

Način na koji će se sprečiti da se u Srbiji ne desi pojava fašizma jesu izbori, kaže Božić i dodaje da će se SNS boriti olovkom i papirom izbornog dana.

Pozvala je sve građane da ostanu ujedinjeni u osudi fašističkih ispada, a nadležne organe da urade svoj deo posla.

Takođe, pozvala je i političke činioce da na dan izbora pokažu da je Srbija demokratska zemlja, kao i poslanicu Evropskog parlamenta Tanju Fajon da odgovori da li su ovo tekovine demokratije i vrednosti koje su poželjne u Evropi.

„Pitam Tanju Fajon da li je fašizam postao ideologija koja je dobro došla u Evropi, da li će osuditi napad na narodnog poslanika i pokušaj ubistva ili će ostati nema“, kazala je Božić.