Boško Obradović Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Predsednik Dveri Boško Obradović predstavio je novinarima "anti-ekspoze" tog pokreta u kome je naveo da bi Dveri, da su na mestu mandatarke za sastav nove vlade Ane Brnabić, izričito bile protiv uvođenja sankcija Rusiji i protiv pravljenja od Srbije "centra za eksperimentisanje biotehnologijama", a da bi se zalagale za "ekonomski, ekološki i socijalni patriotizam".

Obradović je kao poslanik, na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, rekao i da vlast priznaje da je inflacija u Srbiji 14 odsto, ali da su svi proizvodi poskupeli 50 odsto, zbog čega treba obezbediti „energetsku i prehrambenu bezbednost svake porodice u Srbriji“.

On je ocenio da je vlada koju predlaže Ana Brnabić „jedna neozbiljna, preskupa, kratkoročna Vlada Srbije“ koja, kako je rekao, „služi samo da sakrije istinu o onome što je ova vlast do sada radila“.

Obradović je istakao da je novost u ekspozeu Ane Brnabić, koja ga posebno zabrinjava, „njeno insistiranje na savremenim biotehnologijama i spremnost Vlade da Srbija postane centralno mesto za eksperimente sa biotehnologijama“.

„Zato predlažem da Ministarstvo zdravlja dobije i resor za bioetička pitanja i da svaka od tih savremenih biotehnologija bude propuštena kroz filter“, kazao je Obradović.

Dodao je da se Dveri zalažu za „zamenu uvoza domaćom proizvodnjom“ i upitao predstavnike vlasti „gde odlazi višak novca koji se daje za infrastrukturne radove“, navodeći da svaki kvadratni metar izgrađenih zgrada ili puteva u Srbiji košta mnogo više nego u zemljama u regionu i Evropi, a da većina tendera ima samo jednog učesnika.

BONUS VIDEO: Brnabić kao da je u sred Skupštine Srbije priznala da joj je baš Vučić pravio Vladu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar