Vladimir Orlić i Borko Stefanović
Vladimir Orlić i Borko Stefanović Foto: Zorana Mandic/R.Z./ATAImages

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović ocenio je večeras kako se predlogom Saveta za nacionalnu bezbednost da novi šef Bezbednosno-informativne agencije (BIA) bude Vladimir Orlić nastavlja sa "rastakanjem i uprezanjem nacionalne službe bezbednosti u ruke partijske SNS klike".

Borko Stefanović je izjavio kako je predlog da Orlić bude novi direktor BIA nastavak „partijskog i režimskog otimanja“ državne tajne službe koja će se, kako je naveo, i dalje „koristiti primarno protiv političkih protivnika, a ne pravom zaštitom bezbednosti naših građana“.

On je rekao da „SNS klika“ na ovaj način „čuva svoje kriminalne poslove, veze sa organizovanim kriminalom i golu vlast“.

„Građani ne mogu očekivati zaštitu od mafije, podivljalih kriminalaca i nasilnika, dilera droge i nove naprednjačke elite sa stanovima od po 10 hiljada evra za kvadrat. Na ovaj način BIA jedino nastavlja da služi progonu i praćenju opozicije i svakog ko se drzne da digne glas protiv nesigurnosti i nasilja u kojem nas režim drži već 12 godina“, naveo je Stefanović u pisanoj izjavi.

Zamenik predsednika SSP-a je poručio da će se „promenom sistema i vlasti organizovane kriminalne grupe, pristupiti ozbiljnoj promeni i vraćanju BIA u okvir zakona i Ustava“.

Borko Stefanović Foto:Amir Hmazagić/Nova.rs

„I namene u službi države Srbije, a ne kriminalaca, perača para i razbojnika. Ako ima samo jedna dobra stvar iz ovoga imenovanja Orlića za šefa BIA, onda je to činjenica da neće smeti da daje izjave i gostuje po televizijama kao zvanični režimski ometač svakog dijaloga“, zaključio je Stefanović.

Novi direktor BIA – Vladimir Orlić 

Podsetimo, Savet za nacionalnu bezbednost dao je na današnjoj sednici saglasnost da funkcioner i poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić bude imenovan za direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA), saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Vladimir Orlić Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Vladimir Orlić bio je poslanik vladajuće SNS u Skupštini Srbije u više mandata, a od 2022. do 2024. godine bio je i na čelu srpskog parlamenta.

***

BONUS VIDEO – Vladimir Orlić vređa opoziciju dok oni lupaju u klupe 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare