Aleksandar Vučić, Miroslav Lajčak, Žosep Borelj i Aljbin Kurti Foto:Tanjug/AP Photo/Fred Sierakowski

Šef diplomatije EU Žezep Borel pozvao je Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija na hitan, krizni sastanak u četvrtak 22. juna.

Aljbin Kurti je to potvrdio prištinskim medijima, navodeći da se Brisel predomišljao oko datuma, piše N1. 

„Tražio sam da iste nedelje bude održan hitan sastanak i predložio sam plan u pet tačaka. Ali je stigao poziv da sastanak bude održan sledeće nedelje, prvo su rekli 22. juna, pa su rekli 23., pa opet 22. Razgovaraću o tome sa svojim timom i odgovorićemo im početkom sedmice”, rekao je Kurti.

On je potom pojasnio da je šef Kosovske kancelarije za vezu u Beogradu Jetiš Jašari otišao u Kraljevo da poseti uhapšene kosovske policajce i da će odluku o putu doneti tek kada od njega čuje kako su tretirani po otkrivanju i privođenju.

“Kad nakon posete budem imao sve podatke o trojici policajaca koje Srbija drži kao taoce u znak osvete zbog naše borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, doneću odluku i javno ću je saopštiti. Jašarijeva poseta je planirana za naredni dan i biću u konktatui sa našpim ambasadorom kako bih bio informisan o stanju u kome se nalaze policajci koje je zarobila Srbija,” rekao je Kurti, prenosi prištinska Koha.

On je dodao da je od Kosovske policije tražio da smanji prisustvo svojih priopadnika na severru Kosova, “uz uslov da postoji vladavina prava”.

Bonus video:Boris Tadić: Vučić na CNN-u nije rekao da neće priznati Kosovo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar