Medjustranacki dijalog opozicija vlast Vladimir Bilcik
Vladimir Bilčik Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik poručio je da svi treba da shvate da je izbor Srbije da se ne pridruži evropskim sankcijama Rusiji, odlučujuća spoljnopolitička odluka za mnogo šire odnose između Unije i Srbije.

„Putinov napad na Ukrajinu je prelomni trenutak i za Zapadni Balkan. Zato svi treba da shvate da je izbor Srbije da se ne pridruži sankcijama EU odlučujuća spoljnopolitička odluka za mnogo šire odnose između Evropske unije i Srbije“, napisao je Bilčik na Tviteru.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, da Srbija smatra veoma pogrešnim pogrešnim kršenje teritorijalnog integriteta bilo koje zemlje, uključjući i Ukrajinu, ali da neće uvoditi sankcije Rusiji.

Oglasila se i američka ambasada koja je na svom zvaničnom Tviter nalogu objavila da Sjedinjene Države pozdravljaju ponovljen stav Srbije i predsednika Aleksandra Vučić o podršci teritorijalnom integritetu Ukrajine koji je narušen ilegalnim i ničim izazvanim napadima Rusije.

BONUS VIDEO: Vučić: Stav Srbije u vezi sa krizom u Ukrajini

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar