Naim Leo Beširi
Naim Leo Beširi. Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Direktor Instituta za evropske poslove i politikolog Naim Leo Beširi ponovo je meta hajki na društvenim mrežama. U najnovijoj objavi nepoznate stranice na Fejsbuku, Beširi se naziva "albanski lobista koji promoviše Veliku Albaniju", zbog čega dobija i pretnje smrću od ostrašćenih nacionalista na internetu.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon organizovanog napada članova Srpske radikalne stranke pre više od mesec dana, koji je sin Vojislava Šešelja Aleksandar Šešelj nazvao „spontanim napadom“, Beširi se ponovo našao na meti domačih nacionalista i obožavatelja stranke na vlasti, te se u jednoj od najnovijih objava na stranici „Ustanak.rs“ naziva albanskim lobistom.

U ostrašćenoj, lažnoj i opasnoj objavi na ovoj stranici na Fejsbuku, koju inače prati više od trideset hiljada ljudi, a koja je podeljena više od sto trideset puta, Beširi se optužuje za rad protiv države Srbije.

Zbog ovoga, u porukama dobija i pretnje smrću. Kako je napisao na Tviteru, ne oseća se bezbedno.

„Jedino što je tačno na ovoj baljezgotni je da sam direktor Instituta za evropske poslove. Neko đubre piše laži s namerom da širi mržnju i nacionalizam, masa to ne proverava, slaže se ili lajkuje i šeruje, onda dobijam poruke sadržine u prilogu. I ti se onda osećaj bezbedno“, napisao je Beširi.

Ovo nije prvi put da se direktoru Instituta za evropske poslove crta meta na čelo samo zbog toga što otvoreno iznosi svoje stavove i često kritikuje vlast, te se u svom radu zalaže za poštovanje zakona i prava.

Naim Leo Beširi je inače poznat kao redovni kritičar vlasti, ali i zagovornik ljudskih prava i sloboda, te Evropske unije. Ranije je bio etiketiran od članova Srpske napredne stranke, ali i članova Srpske radikalne stranke.

BONUS VIDEO: 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar