Beogradske građevinske firme obnavljaju kuće u Glini

Politika 03. jan. 202110:14
Podeli:
Foto:BEOINFO/ PREDRAG MITIC

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je danas da će oko Božića u Beogradu biti organizovan sastanak sa građevinskim kompanijama i da će ih pozvati da pomognu u obnavljanju kuća porušenih u zemljotresu u Majskoj Poljani kod Gline.

Vesić je rekao da će tom sastanku prisustvovati i predstavnici Privredne komore Srbije i mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije s kojim je, kaže, razgovarao o situaciji u mestima u Hrvatskoj pogođenim razornim zemljotresom.

“Mi ćemo preuzeti obavezu da sa tim građevinskim kompanijama krenemo u obnovu kuća, prvo u selu Majska Poljana koje je najviše stradalo od zemljotresa. Oko Božića ćemo organizovati sastanak sa kompanijama i zamoliti ih da svaka obnovi po jednu-dve kuće“,rekao je Vesić za TV Pink. On je kazao da je Grad Beograd uplatio 100.000 evra na račun mitroplije zagrebačko-ljubljanske za nabavku mobilnih jedinica za stanovnike sela oko Petrinje koji su ostali bez krova nad glavom i koji, kako je rekao, spavaju u kolima.

Vesić je naveo da će biti objavljen broj žiro računa mitropolije i apelovao na sve koji mogu da uplate novac za obnovu kuća i nabavku mobilnih jedinica.

“Jedna mobilna jedinica košta oko 3.300 evra, molim sve kompanije koje mogu da se uključe i pruže pomoć“, rekao je Vesić.

Komentari

Vaš komentar