Aleksandar Šapić Foto:FoNet/Milica Vučković

“Hiljade stranica u materijalu za sednicu Skupštine grada zakazanu za sredu na kojoj će jedna od tema biti rebalans budžeta ima samo jednu svrhu, a to je da se sakrije da se Beograd raspada, a od najavljenog velikog zaokreta i reforme SNS gradonačelnika Šapića nema ni traga ni glasa“ istakla je Mila Popović, predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde i šefica odborničke grupe „Ujedinjeni“ - SSP, PSG, PREOKRET, SLOGA.

Povodom rebalansa budžeta istakla je tri stvari:

„Pod jedan, pošto je budžet Beograda duplo veći trebalo bi da se gradi duplo više vrtića, škola, da ulice budu duplo bolje. Svi znamo da ne da nije bolje, nego je još gore.“ Navela je da to ne može da sakrije ni „eskplozija“ privatnih investitora kojima se hvale SNS gradski čelnici i nastavila:

“Pod dva, da je došlo do neverovatnih poskupljenja nekih od projekata, kao na primer rekonstrukcija Glavne ulice u Zemunu, koja je poskupela za 512 miliona dinara, skoro 100%. Rekonstrukcija T. Košćuška i Pariske ulice koštaće 745 miliona, a to je poskupljenje za 30%; pijaca u Lazarevcu koštaće 351 milion više, a radovi na OŠ „Mitraljeta“ poskupeće za 521 milion dinara. Kako je došlo do tih poskupljenja i ko je za njih odgovoran?“

Popović je istakla da se u budžetu nalaze „klizni SNS projekti koji su tu još od 2018. godine i koji se samo prebacuju iz godine u godinu, ima ih čak 66, kao na primer: rekonstrukcija Glavne u Zemunu, pa rekonstrukcija Trga Nikole Pašića ili Bulevara Patrijarha Pavla, gde već uveliko kasne sve faze.“

PROČITAJTE JOŠ:

I treća stvar je, kako je objasnila Mila Popović, da „umesto da SNS vlast završava projekte od velikog značaja za Beograd poput Glavne autobuske stanice, koju nemamo već više od sedam godina ili Glavne železničke stanice, oni ih pomeraju na 2024. godinu. U ovom budžetu nema ni gimnazije na levoj obali Dunava, nema škole u Mirijevu, gimnazije u Batajnici, besplatnih obroka i udžbenika, ali zato ne odustaju od nepotrebnih projekata poput jarbola i žičare na Kalemegdanu za koju je već plaćeno 600 miliona dinara.“

“Šta god da pričaju, šta god da rade, kako god pokušavali da lažno predstave ono što se danas u Beogradu dešava ne mogu pobeći od činjenice da u Beogradu ljudi ne žive kvalitetnije. Bez obzira da li tim novcem upravljaju Vesić ili Šapić, Beograd sve gore i gore funkcioniše. Mi odbornici SSP i odborničke grupe „Ujedinjeni“ – SSP, PSG, PREOKRET, SLOGA imamo razrađen plan kako bismo taj novac na pravi način iskoristili.”, zaključila je Popović.

Aleksandar Radoičić, odbornik Pokreta slobodnih građana, istakao je da je rebalansom budžeta dokazano da Beogradu evidentno nedostaje novca, iako raspolaže pozamašnim budžetom od oko 1,4 milijarde evra. SNS gradska vlast novac rasipa, troši ga neplanski ponašajući se bahato, tako da sada nema dovoljno za funkcionisanje grada. Politika PSG-a je “Beograd je otvoren grad, otvorenih finansija, odgovorne i dobre uprave.“, zaključio je Radoičić.

Pavle Heđeši, odbornik Sindikata Sloga u Skupštini grada, poziva još jednom Aleksandra Šapića da razgovara sa otpuštenim radnicima GSP-a i ističe da su predstavnici mnogobrojnih sindikata na jučerašnjem sastanku sa novim direktorom GSP-a Šarcem i sekretarom za saobraćaj Lukićem, najavili okupljanje ispred zgrade Skupštine grada u vreme održavanja sednice, što Sloga podržava.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare