Vladimir Cvijan Foto:Medija centar Beograd

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da niko nije ubio advokata i nekadašnjeg istaknutog člana Srpske napredne stranke Vladimira Cvijana, da se to vidi iz obdukcije i da to ljudi govore da bi sakrili "Mauricijuse i druge svoje tajkunske račune".

Govoreći o tvrdnjama da je Cvijana ubio Veljko Belivuk, Vučić je rekao da to nije moguće, jer je tada „Velja bio u kućnom pritvoru“.

Kaže i da su ga optuživali što nije objavio ništa o Cvijanovoj smrti.

Mnogi se pitaju zašto Vučić nije obavestio porodicu da je Cvijan preminuo, a ja im kažem „nisam mu bio ni majka, ni otac“.

„Što bih ja obaveštavao bilo koga. Prošlo je četiri, pet godina kako je otišao iz naše stranke, prešao u Sandulovićevu stranku. Otkud znam ko je postavljao nadgrobni spomenik, pitajte njegovog oca, to nema nikakve veze sa mnom“, rekao je Vučić na TV Happy.

Predsednik Srbije je rekao i da više od godinu dana zna ko je iz struktura vlasti pratio njegovog brata, sina i oca.

Upitan za Slavišu Kokezu, koji je odbio poligraf, Vučić je rekao da on ne veruje da je Kokeza učestvovao u bilo čemu protiv njega, podsetivši da ga je Kokeza branio na demonstracijama 2008. godine, ali tada, kaže, nije bio tako moćan i bogat.

„Ne mislim da je Kokeza učestvovao u toj zamisli da se ja likvidiram. Mislim da on nije ni za to sposoban. Ja se ne palim na te priče kako sam životno ugrožen“,  rekao je Vučić.

Dodao je i da nema nikakvih iluzija i da je svestan da će se, čim ne bude više na vlasti, o njemu govoriti sve najgore.

„Od prvog dana dolaska na vlast, spreman sam da sutra ne budem na vlasti i znam tačno kako će da bude, svi će naći razlog da kažu kako su mi govorili šta su bile greške, ali to je prirodan proces, dosadite ljudima,“ rekao je Vučić.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare