SSP: Da li je Vučić znao za Cvijanovu smrt i skrivao je

Politika 25. mar. 202109:14
Podeli:
Foto: SSP/Jovan Marković

Stranka slobode i pravde (SSP) upitala je danas da li je predsednik Srbije Aleksandar Vučić znao za smrt bivšeg člana Srpske napredne stranke (SNS) advokata Vladimira Cvijana i skrivao je od 2018. godine.

„Ukoliko poriče da je za Cvijanovu smrt znao ove tri godine, kome drugom je onda Cvijan smetao da je i porodici zapretio da ćuti o njegovoj smrti i da mu ni čitulju ne sme objaviti“, upitala je SSP u saopštenju.

SSP je upitala i zašto je Vučić doneo odluku da se odustane od krivičnog gonjenja Bogoljuba Karića u slučaju „Mobtel“, po optužnicama Srbije koje su protiv Karića pripremane od 2006. do 2013. godine, a o čemu je, kako tvrdi SSP, Cvijan dostavio dokumentaciju hrvatskom novinaru Domagoju Margetiću.

„Gde je novac koji su Karići izneli iz Srbiji do 2006. godine, da li se on nalazi na računima u inostranstvu i gde tačno? I koliko je koštao napredak Bogoljuba Karića od osumnjičenog lica u bekstvu do koalicionog partnera Aleksandra Vučića“, dodala je SSP.

U saopštenju je postavljeno i pitanje da li je Vučić znao da pripadnici njegovog obezbeđenja rade i na obezbeđenju plantaže marihuane u Jovanjici, kao štu su visoki službenici Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativne agencije, poput Milana Kendije.

„Ako nije znao, kada će smeniti direktora BIA zato što ga nije o tome obavestio“, istakla je SSP.

SSP je upitala da li su Vučića službe bezbednosti upozorile da je više 1.500 puta „upao u mere prisluškivanja lica pod istragom“.

„Ako jesu – zašto je nastavio da komunicira sa kriminalcima? Ako nisu – ko će odgovarati za to“, naglasila je SSP.

SSP je navela da će smatrati da Vučić „beži od istine“ ukoliko bude ignorisao ta pitanja, „kao što uvek ignoriše ono što mu ne odgovara“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar