Marko Stojcic, Goran Vesic
Foto: Beoinfo

Andrej Belingar, nekadašnji saradnik bivšeg predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća, u javnosti poznat kao jedan od najistaknutijih protivnika Gorana Vesića, od nedavno nema više problema sa zamenikom gradonačelnika Beograda. Tako je njihov odnos doslovce potvrdio da “od ljubavi do mržnje ima tako malo”, imajući u vidu da je Belingar pre fotografisanja sa Vesićem istog vijao po ulicama Beograda sa namerom da ga izudara.

Sukob Bastaćevog nekadašnjeg saradnika i kuma sa Goranom Vesićem trajao je sve do smene vlasti na Starom gradu. Sa promenama u toj opštini, dogodile su se naprasno i promene u Belingarovom odnosu prema Goranu Vesiću. Tako je “Čuvar Starog grada” srdačno ugostio “rušitelja” Vesića, zaboravljajući sve što je prethodno rečeno ili učinjeno.

Istine radi, Belingar je nedavno podneo ostavku na mesto opštinskog načelnika, ali kako izvori našeg portala tvrde, njegovi bliski prijatelji, saradnici, čak i članovi familije, ostaju na svojim pozicijima uprkos dolasku SNS na vlasti. Takođe, tvrde izvori Nova.rs, Belingar je viđen za novu funkciju u opštini.

Pročitajte još...

Iako bi laici, neupućeni u politička zbivanja, na osnovu fotografije sa Vesićem, zaključili da su Belingar i on oduvek dobri prijatelji, njihova prošlost uopšte nije obojena svetlim bojama.  Podsetimo, Belingar se ranije spominjao kao jedan od organizatora “lova na Vesić”, nakon promocije njegove knjige o Beogradu u galeriji “Progres”.

Tom prilikom se Belingar iskazao kao jedan od najsrčanijih protivnika lika i dela Gorana Vesića, a posebno se istakao vijajući zamenika gradonačelnika po beogradskim ulicama sa uzdignutom pesnicom. To potvrđuju i snimici pomenutog događaja, nakon kojeg je usledilo paljenje Vesićeve knjige. Ubrzo su u režimskim medijima upravo Belingara označili kao jednog od organizatora jurnjave i paljenja autoroskog dela zamenika gradonačelnika.

Isti čovek se spominjao i u aferi Lazar Lešnjak, zbog koje je, kako su pisali mediji, bio i saslušan u policiji.

Podsećanja radi, Lešnjak je kum Marka Bastaća koji je ne tako davno šokirao javnost izjavom da je Bastać učestvovao u korupciji vezanoj za nelegalnu gradnju u toj opštini i da ga je sa saradnicima višečasovno mučio zbog jedne “nedostavljene bele koverte” od reketa.

Lešnjak je tom prilikom rekao da su ga Bastać i njegovi saradnici zlostavljali devet sati, kao i da mu je osim šamara, udaraca pesnicom u glavu i stomak, Bastać stavljao i kesu na glavu i zapretio da o tome što se desilo te večeri ne sme da priča nikome, jer “neće dobro proći”.

Veleobrt – Sad je Vesić dobar

Nije poznato kakva je to promena usledila u Belingarovom razumevanju politike i šta je uslovilo njegov nagli zaokret prema onima koje je do juče prozivao. Dok neki tvrde da je reč unapred dogovorenom scenariju u kojem Vesić svesno ne dira Bastaćeve saradnike, Belingar ćuti i odbija svaku vrstu oglašavanja po ovom pitanju. Te tako nije odgovorio ni na naše molbu za razgovor.

Koprenikanski obrt nekada najbližeg saradnika bivšeg predsednika opštine Stari grad samo još jedan je u nizu primera kako ovdašnji funkcioneri razumeju i doživljavjau politiku, odnosno koliko je opijajuća moć vlasti snažna. Zbog nje se gube uverenja i identitet, povlače reči, nestaju konflikti, pa je tako moguće i da jučerašnji neprijatelji danas postanu najbolji drugari.

Pročitajte još...

Bastać: Sa Vesićem ne bih zajedno prešao ni ulicu

Bivši predsednik opštine Stari grad Marko Bastać, istakao je da ne želi da komentariše situaciju oko Andreja Belingara,  ali je naglasio da on nikada nije, niti će biti u dogovoru sa Goranom Vesićem.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

“Sa njim ne bih ni ulicu prešao zajedno. Ko plasira tu informaciju je potpuni politički laik. Ja veću budalaštinu u životu nisam čuo”, kratko je poručio Bastać

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar