Radoslav Marjanovic
Radoslav Marjanović Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović optužio je prethodnu vlast na toj opštini, na čijem je čelu bio Marko Bastać, da su zloupotrebljavali novac građana i poručio da će pozvati Državnu revizorsku instituciju i budžetsku inspekciju da sve to provere.

Marjanović kaže da su novcem građana Starog grada finansirane političke aktivnosti Dragana Ðilasa. Bastać je inače bio predsednik gradskog odbora Stranke slobode i pravde, a na mesto predsednika opštine je izabran ispred DS.

„Samo u jednom mandatu, od 2016-2020. godine uspeli su da potroše 1,7 milion evra na razlicite agencije preko kojih su plaćali svoje aktiviste, predsednike opštinskih odbora stranaka iz Đilasovog saveza, familije funkcionera i odbornika opštine su udomljavali na taj nacin“, rekao je Marjanović na TV Pink.

Marjanović navodi da su za kancelarijski materijal namenili 6,9 miliona dinara, a u toj opštini je, ističe, zaposleno 75 ljudi, što znači da je po zaposlenom izdvojeno 100.000 dinara. On je dodao da se u opštinskim kancelarijama nalazio i studio TV Šabac, te da su postojale kancelarije nekih privatnih firmi i da je to pokazatelj zloupotrebe.

„Svako ko je radio protivzakonito mora da odgovara. Sada je važno da konsolidujemo finansije opštine, da smanjimo neracionalne troškove i da taj novac usmerimo ka građanima“, zaključio je Marjanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar