Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

"Nove najave zamenika gradonačelnika Gorana Vesića o angažovanju još 150 komunalnih milicionera, svedoče o tome da gradska vlast, umesto da se bavi životom i problemima Beograđana, ima nameru samo da jača svoj privatni represivni odred koji radi isključivo u interesu Srpske napredne stranke", rekao je bivši predsednik opštine Stari grad Marko Bastać.

Prema njegovim rečima, dok građani svih delova Beograda „muku muče sa bukom, komunalnim neredom, dok su ulice raskopane i prljave, a smeće se gomila, Vesić uhlebljuje stranačku armiju botova i batinaša“.

„Kao i do sada, Komunalna milicija se neće mešati u posao koji joj je poveren, već će nastaviti da maltretira ljude u gradskom prevozu i ignoriše prijave građana. Sve to će Beograđani da plate, bez obzira što već godinama negoduju zbog toga što ova institucija ne radi posao zbog kog je isprva osnovana, nego služi kao aparat sile, koji čuva stan Gorana Vesića i prostorije Srpske napredne stranke pod čijom je direktnom kontrolom“, istakao je Bastać.

PROČITAJTE JOŠ...

On kaže da Beograd neće dobiti ono što mu je potrebno i da zaposli 10 hiljada komunalnih policajaca.

„Oni ne razumeju ni Beograd ni potrebe Beograđana. Lažni trik, koji je država izvela dodelivši svim građanima po 100 evra nakon vanrednog stanja, sada naplaćuje uvođenjem komunalnih milicajaca, „oka sokolovog“, zatvaranjem ugostiteljskih objekata, pekara, mesara… Na kraju ćemo svi vratiti državi ne 100 evra, nego desetostruko više“, kazao je Bastać, dodajući da Kumunalna milicija treba da bude institucija od poverenja.

„Ako već postoji, Komunalna milicija u svim gradskim i prigradskim opštinama treba da bude institucija od poveranja koja će odgovarati na prijave građana,na primer iz Cetinjske ulice, koji godinama nemaju mira zbog buke u okolnim kafićima i klubovima“, poručio je Bastać.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar