Foto: Printscreen/YouTube/Akademik Muamer Zukorlić

Poslanik Srpske napredne stranke Marko Atlagić izabran je ni manje ni više, nego za predsednika skupštinskog Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo. Reč je o istom onom Atlagiću koji je u prethodnim skupštinskim sazivima prednjačio po uvredama i targetiranju svih onih koji su se usudili da kritikuju vlast. Tako će o obrazovanju “brinuti” onaj koji je za čuvenu Seku Sablić govorio da joj “nedostaje patriotizma”, za njenog kolegu Dragana Bjelogrlića da je “moralna sramota nacije”, a profesorku Srbijanku Turajlić nazivao “moralnom nakazom”...

Atlagić je zablistao na samom početku svog novog mandata.

On je rekao da će se negovati vaspitna funkcija škole, porodice i društva, te da se onda „neće dešavati neke anomalije koje se svakodnevno dešavaju“.

„Nećemo govoriti o nasilju u školi nego o vaspitanju, o pravilnom odnosu između muškarca i žene, a ne o nasilju nad ženama“, rekao je Atlagić.

Štagod to značilo.

Prevođenje, međutim, nije potrebno za ranije Atlagićeve izjave za skupštinskom govornicom.

Tako je gnev javnosti izazvao kad je komentarisao intervju koji je glumica Seka Sablić dala nedeljniku NIN, a u kome je između ostalog rekla da je „otadžbina tamo gde ti je dobro, a ne gde su sarme“.

Jelisaveta Seka Sablić Foto:Ivan Dinić/Nova S

On se našao pozvanim da joj objasni šta je patriotizam.

“Ovoj gospođi zaista nedostaje patriotizam. Ona je izjavila da je otadžbina tamo gde ti je dobro, a ne gde ti je sarma. Gospođo, vi imate manjak patriotskih osećanja. Patriotizam je kamen temeljac čovekove moralnosti, svetinja čovekove duše. Zapamtite, gospođo Sablić, patriotizam je najveći ukras čovekove duše, koji vi, gospođo Sablić, ne posedujete“, rekao je ovaj poslanik.

Nakon ovih uvreda, u odbranu čuvene glumice stao je njen kolega Dragan Bjelogrlić, koji je između ostalog izjavio da je „siguran da je velika većina naše nacije ponosna što imamo Jelisavetu Seku Sablić i da se stidi ljudi poput Atlagića“.

Atlagić se zatim obrušio i na Bjelogrlića.

Dragan Bjelogrlić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„O gospodinu Belogrliću, Bjelogrliću… On je bez truna morala i stida. Da ima barem malo morala, ispunio bi obećanje da će napustiti Srbiju ako propadnu protesti “1 od 5 miliona”. Zato ga pozivam da ispuni obećanje, kao visoko moralna osoba… Bjelogrlić je moralna sramota nacije i Srbije”.

Najnoviji šef skupštinskog Odbora za obrazovanje svojevremeno je profesorku Srbijanku Turajlić nazvao moralnom nakazom. Pogrdnim rečima nazivao je i sociologa Jovu Bakića, govorio je da pljuje državu i građane Srbije, nazivao ga „go*narom“, a upućivao je uvrede i istoričarki Dubravki Stojanović, koju je nazvao „falsifikatorkom istorije koju po zakoniku Knjaza Miloša, treba po kratkom postupku“.

Vređao je i lidere opozicije, pa je bivši lider PSG i predsednički kandidat Saša Janković bio “Sale prangija”, lider SSP Dragan Đilas “Điki mafija”, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić “Vuk potomak”, predsednik DJB Saša Radulović “kralj stečaja”, bivši predsednik Srbije Boris Tadić “lipicaner”…

Obrazovanje je, sasvim je jasno, u sigurnim rukama…

BONUS VIDEO: Marko Atlagić o vladiki Grigoriju na sednici Skupštine Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare