Foto: Printscreen/YouTube/СРБИН.инфо

Poslanik Srpske napredne stranke Marko Atlagić, poznat po svojim najčešće uvredljivim nastupima u Skupštini, izmislio je novu funkciju - gradonačelnik generalštaba.

Atlagiću je, inače, uža specijalnost vređanje najpogrdnijim imenima svakog onoga ko pripada opoziciji ili se usudi da kritikuje režim.

Ovog puta na meti mu je bio Zdravko Ponoš, jedno od imena koje se pojavljuje kao mogući kandidat za zajedničkog predsedničkog kandidata opozicije.

Pomoš je svojevremeno bio i načelnik Generalšataba Vojske Srbije. U Atlagićevoj izvedbi to se kaže „gradonačelnik“.

„Poštovani građani Republike Srbije, ovih dana se javlja i Zdravko Ponoš. Samo nekoliko rečenica da znate, kao gradonačelnik Generalštaba poguban za vojsku Srbije, odrekao se ga čak i njegov Boris Tadić“, rekao je Atlagić.

Čisto podsećanja radi, profesor Atlagić se u Skupštini iskazao pre svega napadom na glumicu Jelisavetu Seku Sablić za koju je rekao da joj nedostaje patriotizma. Zatim je glumcu Draganu Bjelogrliću poručio da bez stida i morala. Svojevremeno je profesorku Srbijanku Turajlić nazvao moralnom nakazom.

Profesor je ranije pogrdnim rečima nazivao i sociologa Jovu Bakića, govorio da pljuje državu i građane Srbije, nazivao ga „govnarom“, a upućivao je uvrede i istoričarki Dubravki Stojanović, koju je, kako su preneli medije, nazvao „falsifikatorka istorije“ koju, „po zakoniku Knjaza Miloša, treba po kratkom postupku“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare