Hilandar goran vesic
Andreja Mladenović, Goran Vesić Foto: TANJUG/ PREDRAG MITIC/bs

Kako saznaje Nova.rs, Andreja Mladenović, odbornik u Skupštini grada Beograda i bivši pomoćnik gradonačelnika, biće novi direktor JKP Beogradski metro i voz.

Odluka o imenovanju Mladenovića, kako saznaje naš portal, trebalo bi da bude ozvaničena nakon današnje sednice gradskog parlamenta, a sve događaje u Skupštini grada Beograda možete pratiti putem našeg bloga.

Portal Nova.rs kontaktirao je Andreju Mladenovića ovim povodom, ali on nije želeo da komentariše naša saznanja.

„Nemam komentar, danas je sednica Skupštine grada i razgovaraćemo kad se ona završi“, poručio je on.

Osnivač Centra za lokalnu samoupravu (CLS), Nikola Jovanović, rekao je za Nova.rs da i njihova organizacija ima informaciju da će Mladenović postati direktor.

Nikola Jovanović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„I do nas je došla informacija da će gospodin Mladenović biti direktor JKP Beogradski metro. Znam da je u prethodnom sazivu, kada sam ja bio odbornik, bio zadužen za ambroziju. Od ambrozije do metroa je dug put, ali Srbija je zemlja u kojoj je sve moguće, pa i to“, naglasio je on.

Pročitajte još...

Podsetimo, Mladenović je već godinama deo gradske vlasti, a u prethodnom periodu bio je jedan od funkcionera koji su najčešće u javnosti govorili o značaju projekta izgradnje metroa u prestonici.

„Metro je projekat koji će u potpunosti izmeniti izgled grada ne samo u saobraćajnom smislu već i u investicionom i urbanističkom. On kao takav predstavlja pravi potencijal za razvoj. S jedne strane, svaka stanica će biti generator razvoja tog dela grada, a s druge strane, Beograđani će moći u kratkom vremenskom periodu da prelaze zaista velike destinacije. Spojićemo delove grada poput Bežanijske kose i Zemuna sa Ustaničkom ulicom, odnosno Mirijevom i na taj način grad će zaista dobiti jedan drugi izgled. Metro sam po sebi nije dovoljan, ali integracijom sa tramvajem, BG vozom i drugim vidovima javnog prevoza, kao i sa rečnim prevozom, Beograd će imati transportne linije koje će biti sasvim zadovoljavajuće za onaj broj stanovnika koji očekujemo za deset do dvadeset godina. Ono što mogu da kažem je to da će ova rešenja koja se danas projektuju i planiraju biti najmodernija moguća sa automatizovanim vozovima i svim sistemima koji se danas grade u najrazvijenijim zemljama i najvećim gradovima. Na taj način Beograd dobija sistem koji će omogućiti da se zaista poboljša život u našem gradu“, rekao je Mladenović tokom sastanka u zgradi JKP Beogradski metro i voz koje je održan početkom ove godine.

BONUS VIDEO Vesić na Makišu: Radovi za izgradnju metroa teku po planu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare